Манолова отиде при протестиращите в Първомайско - 24novini.bg

Манолова отиде при протестиращите в Първомайско

06.08.2019 | 21:38
(0 гласа)

Омбудсманът Мая Манолова отиде при протестиращите животновъди в Първомайско, които няколко пъти я призоваваха да отиде при тях и да подкрепи исканията им.

 

Пред протестиращите тя заяви, че ще поиска среща с министъра на земеделието Десислава Танева.

 

Притеснявам се за това, че за пореден път се прави опит да се разделят хората – собственици на домашни прасета срещу собственици на ферма, на регистрирани срещу нерегистрирани прасета.

Институциите и тук не са си свършили работата, а сега по обичайния начин опитват да противопоставят хората.

Първо министерството трябва да поеме пълна отговорност за провеждане на мерките за ограничаване на болестта. Второ - ще настоявам по места да отидат отговорни лица, които да обяснят на хората конкретната ситуация - трябва ли задължително да се унижощават прасета или е по желание.

В случай, че трябва да има заповед за изпълнение, да се поемат ангажименти за абсолютно, пълно, справедливо, по пазарни цени обезщетение за всички животни, независимо дали са регистрирани, или не,

заяви Манолова.

 

Изключително съм притеснена от опита на държавните институции и властта да прехвърлят цялата отговорност за болестта върху хората. Не хората са виновни, че институциите не са си свършили работата и не трябва те да плащат за безхаберието на институциите.

Тя е категорична, че виновните лица, безотговорните лица, които са довели ситуацията до днешния момент, трябва да си понесат отговорността.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...