Сестрите излизат на протест в подкрепа на уволнената колежка - 24novini.bg

Сестрите излизат на протест в подкрепа на уволнената колежка

Медицинските сестри излизат на протест в подкрепа на Мая Илиева Медицинските сестри излизат на протест в подкрепа на Мая Илиева
05.08.2019 | 19:00
(0 гласа)

Новината за уволнението на медицинската сестра, която беше сред организаторите на протестите на медицинските специалисти и застана с лицето си, бранейки исканията им, Мая Илиева вбеси голяма част от колегите й.

 

В социалната мрежа започнаха да се разпространяват снимки на цели екипи от медицински сестри в различни болници в страната, които подкрепя Илиева.

 

Именно в социалната мрежа започна и организацията на протест в подкрепа на медицинската сестра.

Той ще се проведе на 8 август от 10:00 часа пред болницата, от която тя беше уволнена в София.

Медицинските специалисти са категорични, че подобни опити за сплашване няма да изпълнят целта си и няма да ги обезсърчат да протестират в защита на исканията си – по-добри условия на труд и заплащане.

Организация за протест е започнала и в още няколко града. 

 

По-рано днес омбудсманът Мая Манолова заяви подкрепа за Илиева и двете дадоха съвместен брифинг. Манолова посочи, че силните на деня репресират хората, които защитават правата си и беше катеорична, че ще продължи да подкрепя медицинските сестри в исканията им

За репресии и заплахи срещу протестиращите се сигнализира от месеци, но от Министерството на здравеопазването и ръководствата на болници отричат. 

От вчера има и онлайн подписка в подкрепа на Мая Илиева, която към този момент има около 1200 подписа. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...