Иван Гешев в „предизборна кампания“, тръгна по страната - 24novini.bg

Иван Гешев в „предизборна кампания“, тръгна по страната

Иван Гешев в „предизборна кампания“, тръгна по страната снимка: Архив Булфото
02.08.2019 | 19:59
(0 гласа)

Заместник-главният прокурор Иван Гешев, който е и единственият номиниран на мястото на Сотир Цацаров в следващите 7 години, днес изненадващо се появи във Враца, за да информира, че са задържани двама мъже за убийството на 64-годишния Тодор от с. Згориград.

 

Мъжът беше убит на 3 юли в дома си. Единият от обвиняемите е с влязла в сила присъда от съда в Разград и влиза в затвора, а другият е задържан под стража.

 

По повод разпространените от прокуратурата доказателства по разследването на хакерскта атака към НАП към Кристиян Бойков и фирмата, за която е работел, Гешев обеща публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата да продължи.

Това ще се прави в случаите, когато защитата или някой друг говори неистини пред обществото. Именно с тази цел на обществото ще се предоставят доказателства, с които ще се оборват неверните твърдения,

обяви Гешев.

Той е категоричен, че това действие няма да попречи на съдопроизводството, тъй като тепърва ще се събират още доказателства.

 

По-рано днес шефър на Съюза на съдиите Калин Калпакчиев, коментира, че „това разследване по начина, по който се води, не създава впечатление, че се цели разкриване на истината, а се целят пропагандни и конюнктурни ефекти”. Той заяви, че страната ни може да бъде осъдена в Страсбург заради огласените доказателства.

В Северозапада, където битовата престъпност е висока, Гешев обеща приоритет за прокуратурата занапред да бъде битовата престъпност, защото правораздавателната система е в дълг към към обществото.

Така с появата си на терен, за да обяви задържането на двама мъже и обещанията, който даде Гешев, пътуването му заприлича на предизборна кампания. Въпреки че няма съперници за поста, номинацията му срещна обществено недоволство. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...