Вътрешният министър: МВР следи за нерегламентиран превоз на прасета - 24novini.bg

Вътрешният министър: МВР следи за нерегламентиран превоз на прасета

Министърът на вътрешните работи заяви, че съдейства напълно на земеделското министерство и на Българската агенция по безопасност на храните. 24новини
01.08.2019 | 11:00
(0 гласа)

"Разпоредил съм служители на МВР да следят пътните артерии за нерегламентиран превоз на животни. Контролът по краниците е въведен от миналата година", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов вчера в кулоарите на Народното събрание по повод разпространението на африканската чума по свинете. 

 

 

Той допълни, че "вътрешното министерство ще съдейства по всички начини на Министерството на земеделието и на БАБХ за справяне със заразата. 

"Има контрол върху така наречените "кланици", където прасетата влизат, за да се пуснат в търговската мрежа", обясни той. 

Според Младен Маринов проблемът е, че броят на огнищата от зараза в България се разраства. 

 

По думите му са въведени и мерки в зоните, в които трябва да се умъртвят животните. Това са 20-километровата и трикилометровата зона. Въведени са мерки и по отношение на загробването на прасетата. Той заяви, че е важно мерките да се спазват, за да не продължи разпространението на болестта.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...