Горанов: Всички ние сме жертви на хакерската атака (видео) - 24novini.bg

Горанов: Всички ние сме жертви на хакерската атака (видео)

Министърът на финансите заяви, че до момента има две лица, които са освободени от работа заради хакерската атака. 24новини
31.07.2019 | 19:33
(0 гласа)

"Ние сме жервти, както всички вие. Това е едно криминално деяние, на което целите вероятно преминават границите на обикновеното хакерство", заяви министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в Народното събрание в отговор на въпрос дали ще поиска оставката на директора на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова.

 

 

"Вие с какви мотиви искате оставката на един потърпевш?", попита още Горанов.

Финансовият министър заяви категорично, че "анализите продължават" и допълни, че

"не мисля, че на един успешен ръководител на НАП трябва да му се иска оставката". 

"Отговорността ще бъде понесена от хората, които отговарят за пропуските", обясни той и заяви, че

има двама служители на НАП, които вече са уволнени - директорът на отдел "Информационни системи" и директорът на отдел "IT сигурност".

Горанов смята, че "опозицията и хората, които не могат да направят нещо с демократични способи, искат да сринат правителството", като уточни, че хакерската атака е опит за сваляне на правителството.

Министърът на финансите беше категоричен, че онези 189 души, за които НАП обяви, че ще се обади по телефона или ще съобщи по имейл за твърде много разкрити лични данни, не трябва да си сменят личните карти. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...