Проверяват болницата в Плевен заради починалото дете (видео) - 24novini.bg

Проверяват болницата в Плевен заради починалото дете (видео)

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви пред журналисти в Народното събрание, че от днес започва проверката на болницата в Плевен. 24новини
26.07.2019 | 10:30
(0 гласа)

Министърът  на здравеопазването Кирил Ананиев е назначил със заповед проверка на болницата в Плевен заради починалото от лекарска небрежност дете. Това заяви вчера министърът пред журналисти в Народното събрание.

 

 

"Проверката започна от вчера и ще обхване не само екипа, който е работил в плевенската болница, но и всички останали лекари и сестри, които са участвали в процеса на лечение", категоричен е той. 

По думите на Ананиев той е дал срок от една седмица да му бъде докладвано. 

"Не искам прибързано да си върша работата. Искам да изразя своите съболезнования за родителите", заяви той и допълни, че "няма по-голяма нещастие от това да се загуби дете".

Вчера родителите на починалото дете разказаха в сутрешния блок на Нова телевизия как след лекарска небрежност 1-годишното дете е починало. 

Момченцето е било на море, от където се връща с чревна зараза, лекувано от личен лекар, от друга клиника, и след 12-часов престой в Университетската болница детето е починало, заради подценяване на ситуацията от екипа там, според родителите и експерти.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...