Заради чумата: След Русе, и Плевен обяви бедствено положение - 24novini.bg

Заради чумата: След Русе, и Плевен обяви бедствено положение

Бедствено положение заради чумата по свинете обявиха и в Плевенско, след Русе вчера Бедствено положение заради чумата по свинете обявиха и в Плевенско, след Русе вчера
24.07.2019 | 12:52
(0 гласа)

Бедствено положение заради чумата по свинете обявиха и в Плевенска област, след обявеното вчер в Русе. То влиза в сила от 24 юли и ще продължи до 31 юли със заповед областният управител на Плевен Мирослав Петров.

 

Огнища на болестта африканска чума по свинете е открита в честни стопанства в

 

общините Гулянци, Никопол, Левски и Белене, призна Областната администрация.

В заповедта си областният управител разпорежда органите на ОДБХ – Плевен да организират цялостната дейност по координация, взаимодействие и изпълнение на дейностите, свързани с евтаназиране на животните в засегнатите зони. ОД на МВР да организира охраната на всички входно-изходни пътища на населените места, където има регистрирани огнища на зараза със заболяването африканска чума по свинете и да подпомага ОДБХ с информация за наличие на свине в дворовете на стопани в населените места.

Областният управител разпорежда кметовете на населените места в област Плевен

да оказват пълно съдействие на органите на ОДБХ, ОД на МВР и РДПБЗН,

съгласно действащата нормативна уредба.

При необходимост да бъдат използвани човешки ресурси и техника на Министерство на отбраната и военните формирования на територията на общините на област Плевен, се казва още в заповедта.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...