Фонд "Земеделие": Служителите са в стрес, 20 директори ги няма - 24novini.bg

Фонд "Земеделие": Служителите са в стрес, 20 директори ги няма

Васил Грудев заяви, че от след арестите служителите на Фонд "Земеделие" са в стрес, а само трима директори от 23-ма са на работа Васил Грудев заяви, че от след арестите служителите на Фонд "Земеделие" са в стрес, а само трима директори от 23-ма са на работа
22.07.2019 | 16:53
(0 гласа)

"Само трима от 23-ма директори на дирекции в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) са на работа. Ситуацията е наистина шокираща", посочи пред NOVA днес новият директор на фонд "Земеделие" Васил Грудев.

"Имаме кардинален проблем, който надявам се още днес да бъде решен", призна още той след арестите на шефове от ДФЗ заради измамни схеми със задържания Миню Стайков.

Грудев допълни, че заради специализираната акция и арестите във фонда служителите били в стрес.

„Надявам се, че тази ситуация, която доведе до голямо стрес сред служителите в ДФЗ, ще бъде преодоляна. От работата на всички тези хора зависи разпределянето на целия бюджет”, защити той чиновниците, част от които, според прокуратурата, участвали в източването на същия този бюджет.

От установените фалшификации за 10 млн. лв., за които призна бившият министър на земеделието Румен Порожанов, са върнати едва 600 000 лева към момента от собственици на фалшиви къщи за гости,каза още той.

Грудев обясни, че ДФЗ получава най-големия бюджет от европейски пари в България -

"около 45% от целия бюджет”, подчерта Грудев.

Според Грудев фондът трябва да заработи абсолютно прозрачно чрез пълна електронизация на системите, както и да се подобри комуникацията чрез изграждане на модерен колцентър. Той трябва да свързва бенефициентите с експертите в ДФЗ.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...