КЗЛД ще глобява НАП. Народът ще плаща глобата - 24novini.bg

КЗЛД ще глобява НАП. Народът ще плаща глобата

Пълен абсурд! Венцислав Караджов, председател на КЗЛД, ще глобява НАП. А глобата ще плати... народът, чиито данни откраднаха Пълен абсурд! Венцислав Караджов, председател на КЗЛД, ще глобява НАП. А глобата ще плати... народът, чиито данни откраднаха
21.07.2019 | 12:30
(0 гласа)

Със сигурност ще има санкции за НАП, тя няма да бъде малка,  заяви в председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов пред NOVA. По думите му ще се вземе предвид и фактът, че в базата на приходната агенция е имало „взломно влизане”.

 

 

„Фирмите и публичните организации трябва да се събудят. Те не живеят сами в дигиталния свят", каза той,

неясно защо обвинявайки хората, чиито данни изтекоха, а не финансовият минисътр Горанов, който е отговорен за НАП и епичната й некомпетентност.

Уверението му за елементарна справедливост след като личните данни на 5 млн. души, в това число и на мъртви хора, се споделят свободно във Фейсбук, не е успокояваща.

Защото НАП е държавна структура, а гобата й ще платят денъкоплатците. Т.е. излиза, че гражданите първо са жертва на некомпетентната им опази данните НАП, а след това и ще си платят, че са жертва.

Типичната България на Борисов!

Абсурдът не спира дотук. След като мина седмица от скандала, директорат на НАП е в отпуск, което в съзнанинето на българите се свързва с плаж, и не е заявил ни дума по повод на скандала. За такъв скандал  във всяка нормална държава ще си отиде и директорът на НАП, и министърът на финансите, и премиерът му заедно с цялото си правителство. В

Германия за значително по-малък скандал с имот, и то на жена си, се оттегил самият президент, само да припомним.

У нас финансовият министър Горанов неглижира проблема, не говори не само за соята оставка, но и за тази на шефа на НАП и успива населението с приказки "не е станало кай знае какво". Пемиерът Борисов се възхищава на хакера, буквално, хакерът пък твърди, че е набеден, населенитео му съчувства, ГДБОП го арестува, съдът го пуска, а през това време, докато хората спят неделно, някой твърде вероятно тегли кредити на името на неподозиращи хора, продава имотите им, изпразва банковите им сметки, прави контрабанда с техните данни, прехвърля дяловете им в дружества и вписва на тяхно име фирми с милиони кредити.

"От 2006 до 2019 година много малко е направено за защита на информацията, която се обработва, особено то публичните органи", каза на седмия ден от скандала шефът на КЗЛД, назначен с багословията на премиера - следователно послушен пред него.

Строгостта в думите му е безопасна - оставки няма да има.

Този директор просто повтаря "трябва" и признава проблема, не че ще се осмели да направи нещо повече.

"Трябваше да стане тази брутална кражба, за да се разбере, че в България трябва да се полагат усилия за обработване на тези лични данни”, коментира Караджов и заключи, че проблемът касаел всички българи. Кка така? Нали финасовият министър обяви, че не било важно?! И какво от това - и без да ни го казва Караджов, ние го знаем. А на Караджов му се плаща да даде решение, не да констатира очевидното - че България на Борисов е разграден двор.

По думите му не е възможно с изтеклите данни на хората да се теглят бързи кредити или да се извършват банкови операции. Добре че след това

Караджов уточни "ако тези институции работят по правилата", та да не решим, че е председател на КЗЛД в Холандия например

и няма връзка с българската действителност.

Според него проверката в НАП ще продължи максимум месец, като започне в понеделник.

Той е категоричен, че дори да е имало тестове на системите за сигурност, то те не са били достатъчни. Не са спазвани и препоръките, констатира той очевидната немарливост на НАП и Финансовото министерство.

И се отчете, че е поуспокоил народа, и без това кротко спящ под юлското слънце.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...