Сигнал: Незаконен път и обсебване на плаж в местността Силистар - 24novini.bg

Сигнал: Незаконен път и обсебване на плаж в местността Силистар

Достъпът до плаж Листи е ограничен Достъпът до плаж Листи е ограничен
20.07.2019 | 16:31
(0 гласа)

От коалицията „За да остане природа в България“ алармираха във Фейсбук за сериозни нарушения в защитената местност „Силистар“, която е част от Природен парк „Странджа“.

 

Те съобщиха, че за заснемане на телевизионна продукция в района е направен незаконно път, а достъпът до паж „Листи“ е ограничен.

 

Те питат кой е разрешил случващото се и упражнен ли е достатъчен контрол, за да се запази природата.

Природозащитниците настояват незаконните дейности незабавно да бъдат спрени, пътят - рекултивиран, а достъпът на граждани до тази част на парка да бъде възстановен.

За подобно нарушение предвидената глоба е от 500 до 5000 лева, именно затова от организацията ще изпратят и необходимите сигнали, за да се вземат мерки от институциите.

 

„Получихме сигнал от граждани, че при заснемането на новия международен формат "Игри на волята" в Природен парк "Странджа" екипът на телевизионната продукция е направил сериозни нарушения в защитена местност Силистар. Ние подготвяме сигнал, който незабавно ще изпратим до отговорните институции, тъй като е недопустимо прокарването на нов горски път в защитената местност. Нарушенията са на Закона на защитените територии, а вероятно и на Закона за биоразнообразието.

От записа виждаме и изключителна бруталност при това действие - дърветата са направо изкоренени! Ние питаме кой разреши това и отново ли не е осъществен достатъчен институционален контрол на действията на екипа на продукцията?!?“, написаха в страницата си „За да остане природа в България“.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...