Васил Грудев стана шеф на Фонд "Земеделие" - 24novini.bg

Васил Грудев стана шеф на Фонд "Земеделие"

Васил Грудев стана директор на ДФ "Земеделие", и преди е бил, както и служебен министър на земеделието Васил Грудев стана директор на ДФ "Земеделие", и преди е бил, както и служебен министър на земеделието Нова
19.07.2019 | 17:26
(0 гласа)

Новият шеф на Държавен фонд "Земеделие" е Васил Грудев. Той бе избран на извънредно заседание на УС на фонда днес след оставката на досегашния директор Живко Живков.

Грудев е бивш земеделски министър от правителството на проф. Близнашки.

“За мен панацеята е прозрачност”, коментира пред медиите новият дирекор Васил Грудев след избора му.

В мотивите за решението си Живков посочва, че иска да бъде запазен имиджът на ДФЗ. През последните дни скандалите около Фонд не стихват, както свързани с къщите за гости, така и с арести на високопоставени заместници и директори на дирекции във Фонда заради връзки със схемите на арестувания Миню Стайков.

Управителният съвет на фонда прие и оставката на заместник-изпълнителния директор Калоян Костадинов, който беше арестуван

преди дни, но бе пуснат от ареста срещу 26 хил. лв. парична гаранция. Освободен бе и заместник-изпълнителният директор Георги Динев. УС избра за заместник-изпълнителен директор Иван Капитанов.

Новият директор на ДФЗ Васил Грудев е бивш зам.-министър на земеделието в служебния кабинет на Георги Близнашки. Към момента е съветник на министър Десислава Танева по темите, свързани с еврофондовете.

Той е роден е на 5 май 1980 г. в град Пловдив. Работи във Фонд "Земеделие" от 2006 г. като до 2008 г. е експерт в отдел „Директни плащания на площ“. От 2011 до 2013 г. е заместник изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“, а през септември 2013 г. става изпълнителен директор на фонда до ноември същата година.

В периода 6 август – 7 ноември 2014 г. е министър на земеделието и храните в служебното правителство на Георги Близнашки.

Заместник-министър на земеделието и храните бе по време на второто правителство на Бойко Борисов с Реформаторския блок.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...