Скандал! Жената на Марешки превръща паметник в хотел - 24novini.bg

Скандал! Жената на Марешки превръща паметник в хотел

Марешки подкрепя Борисов в парламента, а кметът на Борисов във Варна прави щедри подаръци на бизнесмена Марешки подкрепя Борисов в парламента, а кметът на Борисов във Варна прави щедри подаръци на бизнесмена
17.07.2019 | 17:21
(1 глас)

Архитектурната дирекция към Община Варна е издала разрешение за строеж на фирмата „Варнафарма” ЕОД, представлявана от Светлана Марешка - съпруга на депутата и лидер на партия „Воля” Веселин Марешки.

 

 

Според документа част от Пощенската палата в центъра на морската столица, която е паметник на културата от 1935 г., ще бъде преустроена в хотел и в обслужващ апартамент за семейството на Марешки.

Очевидно става дума за осребряване на подкрепата, която Марешки дава на ГЕРБ и Бойко Борисов

да крепи мнозинството му в парламента срещу услуги от страна на кмета на ГЕРБ във Варна Иван Портних, чиито решения да облагодетелстват бизнеса и семейството на депутата, останал без имунитет.

Скандалът се разнася бързо в социалните мрежи, защото има очевидно свързани лица и подозрения за използване на служебното положение на депутата с цел семейството му да получи привилегии, недостъпни за обикновените граждани.

Освен това сгадата е емблематична за варненци и превръщането й в хотел от Марешки вече предизвиква гневни реакции в града.

Марешки, който сам се характеризира като "смесица между Дон Кихот и Робин Худ, купи сградите на БТК във Варна през 2010 г.

В скандала става дума именно за една от тези сгради. Сега там е Централната поща на Варна.

За трите сгради местния и национален Дон Хикот даде, по негова информация тогава, около 20 млн. лв.

През същата година той заяви, че ще запази офис сградата на пощата, но в част от нея ще открие медицински център.

През 2017 година Марешки направи първи опит да превърне Пощенската палата в хотел и жилище. Тогава, обаче, не успя,

а днес главният архитект на Варна Виктор Бузев потвърди, че намеренията на Марешки този път ще се реализират.

Според Бузев "предстои да бъде реставрирана фасадата на старата сграда, но няма да има сериозни реконструкции, нито надграждане. Хотелът ще бъде настанен на горните два етажа, а входът ще е откъм кръстовището на бул. "Владислав" и "Съборни", каза той, цитиран от сайта actualno.com.

Припомняме, че сградата на варненската Централна поща се намира до катедралата “Успение Богородично”. Тя е строена от 1930 г. в ппродължение на 5 години.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...