Протест в Русе заради проститутки на пътя - 24novini.bg

Протест в Русе заради проститутки на пътя

16.07.2019 | 23:01
(0 гласа)

Жители на блок „Левента“, който се намира домеждинародния булевард „България“, през който преминава трафикът за Дунав мост 1, излязоха на символичен протест срещу упражняването на платена любов на мястото. 

Според живеещите там мястото от много години е свърталище на проститутки и травестити и те мнократно са подавали сигнали до полицията, но когато дойдат органите на реда момичетата твърдят, че чакат автобус. Така вместо да бъдат задържани за упражняване на незаконна дейност се разминават без нищо или с акт за опит за отвличане на вниманието на шофьорите.

Според хората, въпреки че подлезът на булеварда се почивства редовно, той винаги мирише, тъй като се използва за тоалетна и винаги има използвани презервативи, защото често там се упражнява и „платената любов“.

В близост има детска градина и училище, а хората споделят, че в късите есенни и зимни дни децата се страхуват да се прибират сами.

 

Протестът в Русе поставя и друг важен въпрос – защо държавата се прави, че проституция не съществува. Депутатите не дават и дума да се каже за регулиране на най-старата професия и създаване на правила, а през това време тя се упражнява не само край пътищата, но и в публични домове в центъра на София, за който всички знаят, но нищо не се случва.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...