Лекар осъди Цветанов, народът плаща. И другите новини... - 24novini.bg

Лекар осъди Цветанов, народът плаща. И другите новини...

15.07.2019 | 17:59
(0 гласа)

Лекар осъди Цветан Цветанов заради свои коментар на прочетено СРС, в който нарече лекари от горнооряховската болница "лекари убийци". Обезщетението, постановено от съда е 40 000 лева, а след като към него се добавят разходите за адвокат и лихвата сметката набубва до близо 62 0000 лева. Сумата няма да бъде платена от Цветанов, а от прокуратурата, т.е от всички български данъкоплатци. 

 

 

ВСС обяви началото на процедурата за избор на нов главен прокурор. Името му трябва да е ясно на 24 октомври. Номинациите от ВСС ще се правят до 29 юли, а на 12 септември ще бъде насрочена дата за изслушване на кандидатите. 

КНСБ също видя манипулации на пазара на ток за бизнеса. Настояват за наказание на търговците, манипулиращи цените.

Здравният министър Кирил Ананиев предложи нова схема за финансиране на здравеопазването. Предлага се ставката на здравната осигуровка да остане 8%, но да покрива само основен пакет, а за всичко извън него пациентът да доплаща или да плаща застраховка. 

Лекари и медицински сестри от Ямболската болница заплашиха с колективна оставка на 1 август, ако не получат увеличение на заплатите. 

Проучване на Центъра за анализи и маркетинг показва, че на местните избори софиянци очакват битка Фандъкова-Манолова, а по всяка вероятност "победителят" ще бъде излъчен на балотаж. 

 

Катастрофа на Северната скоростна тангента, заобикаляща София, причини задръстване. Двама души пострадаха и бяха приети в болница. 

Жена загина в катастрофа край Каварна снощи, а детето й на 9 години е в болница. 

Мъж с 40 присъди влезе в затвора едва след 41-вата, а наказанието му е едва 8 години. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...