Кои са онлайн петициите в България, събрали най-много подписи - 24novini.bg

Кои са онлайн петициите в България, събрали най-много подписи

Най-популярните петиции у нас са срещу Стратегията за детето и срещу извеждането на кучета с каишки и намордници Най-популярните петиции у нас са срещу Стратегията за детето и срещу извеждането на кучета с каишки и намордници
14.07.2019 | 09:00
(0 гласа)

През седмицата 24новини.бг проучи кои са най-подписваните онлайн петиции в България от началото на годината. Сред десетките подписки на сайта peticiq.com най-популярни се оказаха две. Едната е  петцията срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 год. и петицията срещу промените в Закона за ветеринаромедицинската дейност, с които се задължава извеждането на кучета с каишка и намордник. 

 

 

 Петицията срещу Стратегията за детето 2019 - 2030 година е получила подкрепа от 29 876 души. 

"Като отговорни родители и граждани заявяваме, че категорично и безкомпромисно отхвърляме „Национална стратегия за детето 2019-2030 г. – Всички права за всички деца“, като документ, олицетворяващ буквално чистото зло!",

пишат създателите на петицията. 

Според тях

документът е създаден от "мафията, търгуваща с детска плът,

която очевидно се е втъкала в държавните структури, след като държавни агенции си позволяват да предложат толкова голи и прозрачни, етично и морално несъстоятелни текстове, които имат за цел създаването на специализирана полицейска структура, по образец на норвежкия Барневарн".

Те смятат, че това е с цел "отвличане и търговия на български деца". 

Другата най-подписвана петиция е на Българския обединен киноложки съюз, който се обявява

против предложени промени в Закона за ветеринаромедицинската дейност за задължителното слагане на намордник.

Тя е подкрепена с 14 408 подписа.

Петицията беше разпространена в социалните мрежи с #БЕЗНАМОРДНИК. 

От киноложкия съюз не са съгласни с промените, тъй като през летните месеци постоянното носене на намордник може да доведе до смъртни случаи на кучета.

Останалите петиции са с подкрепа на около и под 1000 души, като някои имат и много по-тесен кръг от поддръжници - до няколко десетки граждани.

Сайтът peticiq.com е създаден с идеята за лесно разпространение на петиции, като в него хората могат бързо да създават общности за подкрепа на лични или публични каузи.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...