Роми за полицаите: Вижте как ни стрелят (видео) - 24novini.bg

Роми за полицаите: Вижте как ни стрелят (видео)

видео: Фейсбук
10.07.2019 | 20:29
(0 гласа)

Видео от ромската махала в Самоков стана хит в социалната мрежа днес. Публикацията на Методи Славчев е споделена от над 4 500 души. 

 

С видеото Славчев показва, че по микробуса на негов познат е стреляно от полицаите, чуват се обиди от роми към полицаите.

 

„Ето, вижте как стрелят по хората. Това полиция ли е“, с тези думи започва видеото.

Ромите твърдят, че в буса има сачми от куршумите.

От видеото става ясно, че в града е имало и жандармерия, което не е ежедневие, а от полицията не дават обяснение какво е наложило присъствието на допълнителни сили. Според местни хора жандармерия има само при напрежение или специализирана акция на полицията, но няма информация каква е тя.

Според информация на бТВ в конкретния случай с ромите става въпрос за опит на полицията да спре микробуса, тъй като имали подозрения, че с него се прави нерегламентиран превоз. А според ромите са били спрени заради подозрения за превозване на крадени дърва. 

 

Полицаите използвали гумени патрони за стрелбата, твърдят от МВР, тъй като шофьорът на буса не спазил заповедта да спре.

Той спира в ромската махала, където видно от видеото бързо се събират хора, които започват да бранят шофьора. А при отваряне на вратите на микробуса се вижда, че вътре има кон, с който ромите били на работа. 

Той е задържан за разпит, а множеството от хора се преместило пред местното полицейско управление.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...