Рехабилитатор се оплака от заплатата си във Фейсбук, уволниха го - 24novini.bg

Рехабилитатор се оплака от заплатата си във Фейсбук, уволниха го

Рехабилитатор се оплака от заплатата си във Фейсбук, уволниха го снимка: Фейсбук
09.07.2019 | 17:32
(0 гласа)

Месут Юркюш споделил в социалната мрежа, че получава унизително ниска заплата от 388 лв., на следващия ден бил освободен от работа, разказа той в ефира на Нова телевизия. 

 

„Учих 3 години за рехабилитация, след това учих още 2 години магистратура кинезитерапия. И с мерак влезнах да работя по специалността. За съжаление, трудът на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв. Срам ме е да работя по специалността”, написал Юркюш.

На следващия ден той бил извикан от служител на фирмата, който му казал, че ако не изтрие публикацията, ще бъде уволнен. Той обаче не го направил. И го уволнили.

„Бях на пълен работен ден. Това е реалната ми заплата. Исках хората да разберат колко получава един млад медицински специалист", каза рехабилитаторът.

 

Директорът на "ПРО" ЕАД - Павел баня Христо Чаушев е категоричен, че възнаграждението на Месут е било 600 лв., а не 388. 

„Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни. Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, заявил още Христо Чаушев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...