Протестът срещу бетона по морето затвори булевард - 24novini.bg

Протестът срещу бетона по морето затвори булевард

27.06.2019 | 19:32
(0 гласа)

Граждани излязоха на пореден протест срещу презастрояването на Черноморието в България.

Миналата седмица те протестираха пред сградата на Президентството с искане за вето над промени в Закона за устройството на Черноморието, а днес ще протестират срещу отмененото вето.

 

 

Протестът е под надслов "Море от бетон", а протестиращите питат "На кого служи парламентът?".

 "Ще ви запознаем с всичко, което се случи на скандалната комисия по благоустройсто вчера и отхвърлянето на ветото на закона за Черноморието и неговата 22-ра поправка - без никакъв анализ досега!", заявиха в социалната мрежа от "Бетономорие".

Те са недоволни от решението на регионалната комисия в парламента да отхвърли ветото на президента Румен Радев върху спорните текстове в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, за което настояха протестиращите. 

Протстиращите обявиха като следващи стъпки внасяне на петици до Европейския парламент и омбудсманът Мая Манолова да сезира Конституционния съд за поправките. 

Те блокираха булеварда пред Народното събрание с викове "Мафията вън". 

Президентската институция наложи вето на закона за Черноморието, който дава права на бетона и лишава от права гражданите на България.

Бетономорие не спира дотук! Идва ред да разберем отново, на кого служат депутатите и ще бъде ли потъпкан обществения интерес",

заканиха се протестиращите. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...