Протест на медицинските сестри в Троян от утре - 24novini.bg

Протест на медицинските сестри в Троян от утре

Мая Илиева обясни, че не се знае къде са отишли парите за увеличението на заплатите на сестрите. Мая Илиева обясни, че не се знае къде са отишли парите за увеличението на заплатите на сестрите.
25.06.2019 | 15:00
(1 глас)

"Нямам информация, от която и да е от болниците, определеното ниво на заплати да е достигнато. Утре в Троян започва ефективна стачка поради тази причина", каза пред БНР Мая Илиева, един от организаторите на протестиращите медицински сестри. Тя коментира методиката за формиране на заплатите в здравеопазването.

 "Ние не знаем къде отиват отпуснатите от правителството 50 милиона лева за заплати на медицинските сестри", каза още тя.

Методиката е хвърляне на прах в очите, смятат протестиращите.

"Това е измиване на ръце от страна на Министерството на здравеопазването. Методиката обхваща само общинските и държавните болници, което не означава, че това са всички структури в здравеопазването. Тези, които не получават клинични пътеки и не работят с тях, няма да имат увеличение никога". 

Протестиращите сестри не са участвали в изработването на методиката, каза още Мая Илиева. Тя коментира, че методиката дори не им е била дадена да я прегледат. "Казаха, че ще бъде тествана и до 10-и май ще ни извика на среща. Вече сме 25 юни, а още не ни е извикал на среща".

Според Илиева, министър Ананиев не е наясно с всички структури в здравеопазването.

Например, не е знаел, че домовете за медико-социални грижи са под негова юрисдикция. 

Методиката е разработена от експерти в МЗ и е съгласуване с Българския лекарски съюз, които нямат отношение към медицинските сестри, каза още Илиева. 

Припомняме, че министър Ананиев стартира обиколка в страната, за да представи новата методика за формиране на възнагражденията. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...