Кънчо Стойчев: С "Апартаментгейт" стана "пунта мара" - 24novini.bg

Кънчо Стойчев: С "Апартаментгейт" стана "пунта мара"

Кънчо Стойчев и Александър Владимиров са на мнение, че само политиците успяват да си купят евтини жилища Кънчо Стойчев и Александър Владимиров са на мнение, че само политиците успяват да си купят евтини жилища Кадър: NOVA
25.06.2019 | 09:48
(0 гласа)

„Основният въпрос е друг. Няма нищо лошо едни политик да има един, два или три апартамента. Проблемът е откъде са доходите му. Тук ни правят всички на идиоти”. Това каза социологът Кънчо Стойчев пред NOVA по отношение на решението от вчера на КПКОНПИ, че няма виновни длъжностни лица за "Апартаментгейт".

 

 

Той обърна внимание, че проверките не дават информация за произхода на парите

и как политик, който от години е заемал само публични позиции, с невисоки заплати, в един момент може да се сдобие с подобни луксозни имоти и то на съмнително ниски цени.

С тази проверка на КПКОНПИ стана точно "пунта мара", както каза премиерът Бойко Борисов.

Колко време се бавят с тази проверка, проверката става бързо, с натискане на едно копче - данъчната аадминистрация е достатъчно електронизирана, каза Стойчев още.

„Конфликт на интереси няма, но всички като общество усещаме, че има нещо нередно в това, че политиците по някакъв начин успяват да си купят по-евтини апартаменти”, коментира  Александър Владимиров от Института за дясна политика.

"Проверката на апартаментите не е приключила. Приключи само проверката на КПКОНПИ, която трябва да установи дали има конфликт на интереси. Има три условия, за да има конфликт на интереси – лицето да заема обществена длъжност, да има възможност да облагодетелства тези, с които има взаимоотношения, в случая с фирмата продавач, и да има реално

извършено облагодетелстване на една от страните”,

заяви Владимиров, като каза, че и по трите няма конфликт на интереси в "Апартаментгейт".

„Големият въпрос в тази тема е да разберем дали някой е използвал служебното си положение, за да се облагодетелства

и да не плати данъци.

Ако са купени апартаменти на безценица, въпросът е защо това се е случило. Ако са купени за много пари, но е декларирано, че се продават или купуват на по-ниски цени, за да се спестят данъци, пак е проблем за държавата”,коментира Александър Владимиров.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...