Къщи за гости на деца, родители и братовчеди на властимащи - 24novini.bg

Къщи за гости на деца, родители и братовчеди на властимащи

18.06.2019 | 21:31
(0 гласа)

Продължават проверките на къщите за гости след скандалното разкритие за имот на бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолоев, построен за хиляди левове и неприемаю туристи.

В социалните мрежи вече се коментира, че проверките се правят показно, но няма да доведат до реални последици. Коментарите се засилват още повече след днешните разкрития.

Днес се появи информация за проверки, установили роднински връзки между собственици на къщи и кметове, както и служители на Държавен фонд „Земеделие“.

Къща в село Априлци, построена с 300 000 лева европейски средства, се оказа собственост на бащата на служителка в ДЗФ.

По случая е назначена дисциплинарна комисия, която ще провери дали този експерт точно се е занимавал с този тип проекти или с тази къща. Бащата на служителката твърди, че тя не се е занимавала с проекта нито е говорила със свои колеги за него. 

В Еленския Балкан се проверява къща, собственост на братовчеда на Горна Оряховица – Добромир Добрев.

Досега тя не е проверяване за изпълнение на бизнес плана, а в момента дори е обявена за продажба с начална цена 500 хил. лева. Проверка на тази къща освен ДЗФ извършват от прокуратурата и „Национална полиция“. 

 

Кметът на община Минерални бани – Мюмюн Искендер, пък, се е възползвал от европарите, за да построи два хотела за децата си.

Общата стойност на хотелите, които се намират в една сграда, е 1,5 млн. лева, от които половината са дошли от ДЗФ по европрограма, а останалите от бизнеса на кмета – тютюнопроизводство, за чието отглеждане също получавал европари.

Проверяващите посочват, че няма забрана пари по програмата да могат да се получават от кметове или техни роднини, стига да не е оказван натиск.

Как се доказва дали има такъв, ако всички са от един отбор, се питат хората в социалните мрежи.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...