Борисов се вози на влак от Пазарджик, Манолова - до Видин (видео) - 24novini.bg

Борисов се вози на влак от Пазарджик, Манолова - до Видин (видео)

Борисов се вози на влак от Пазарджик, Мая Манолова - от София до Видин Facebook/ Бойко Борисов
16.06.2019 | 16:29
(0 гласа)

През седмицата най-голямо любопитство преизвика качването на премиера Бойко Борисов на влак, с който той направи обход по ново релсово трасе, което се изгражда при Пазарджик с европейски средства. Това съвпадна с друго любопитно събитие - омбудсманът Мая Манолов отново направи приемна във влака. Този път тя се вози до Видин, където отиде да подкрепи протестите на медицинските работници.

Припомняме, че омбудсманът вече направи няколко приемни във влак през ноември миналата година, преди и министър-председателят Бойко Борисов да реши като нея да се качи на влак.

Във видеото се вижда как той отива на откриването на приемното здание на гара Пазарджик, която се отваря след модернизация с европейски средства.

От гара Пазарджик премиерът Борисов се качва на влака, с който преминава по трасе за скоростно движение, седнал на мястото на машиниста, управляващ влака. В кабината той задава въпроса "кой ще кара влака?", машинистите го питат иска ли той да кара, а той отговаря: "Аз нямам книжка за влак".

Омбудсманът Мая Манолова направи не едно и две пътувания във влака София - Варна, но в Северозапада досега с влак не беше ходила.

Тя организира и няколко приемни на колела, имаше и необявени влакови приемни, когато от МФ й отнеха автомобила на НСО.

Манолова пътува и с автобус за срещи с граждани, след което Слави Трифонов обяви, че ще й даде автомобил.

Премиерът Борисов на автобус още не се е качил, за да инспектира качеството на асфалта по пътищата, но вече записа в актива си возене на влак.

Неотадван от ГЕРБ обвиниха Манолова в популизъм заради пътуването с влак, но тя контрира, че не е политик

и над 100 души са дошли с жалбите си при нея, във влака.

Аргументите на ГЕРБ вероятно ще отслабнат след случая с премиерското пътуване във влака на 11 юни.

Още през есента 24новини.бг попита "Пътник ли е Борисов във влака на Манолова",

като прогнозирахме, че борбата за рейтинг на премиера ще го изкуши в пиара.

С наближаването на местните избори "слизането при народа", включително и возенето в превозните му средства, ще е все повече използвано от политиците и кандидатите за властта.

Иначе, от преслужбата на МС делово съобщиха през седмицата, че гарата в Пазарджик е финансирана по Оперативна програма „Транспорт“, а на Фейсбук-страницата на Борисов пуснаха видео от пътуването на влака. Той заявява, че трябва гражданите да се пренасочат към ползването на влакове, както е в цяла Европа, а не на автобуси.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...