От утре: седмица на протести срещу бетона по Черноморието - 24novini.bg

От утре: седмица на протести срещу бетона по Черноморието

Граждани ще протестират срещу презастроването на Черноморието на Орлов мост, вече се проведе един такъв протест през седмицата Граждани ще протестират срещу презастроването на Черноморието на Орлов мост, вече се проведе един такъв протест през седмицата
16.06.2019 | 13:00
(1 глас)

От 17 юни започва седмицата на протестите срещу застрояването и бетона по Черноморието. По-рано през седмицата граждани се събраха на протест пред Народното събрание, с което сложиха началото на седмицата на протестите. На следващия ден имаше и шествие с кемпери, което призова за ежедневни протести пред сградата на парламента. На 14 юни протест затвори Орлов мост, а организаторите заявиха, че от там тръгна и протестът за защита на Пирин. Орлов мост ще бъде отправна точка и на демонстрациите за защита на Черноморието, зарекоха се от "За да остане природа в България".

„Драгите управляващи организират специално за населението още презастрояване на морето,

укрепване на бреговете с хотелски комплекси, изравняване на дюните, преследване на престъпните къмпингари.

Ние, гражданите, излизаме за да ги подкрепим, защото нямаме нужда от свободни плажове, искаме още празни и грозни хотели

– колкото повече, толкова повече, искаме друг да ни казва къде и как да почиваме.
Искаме работа за българската мафия!

Скъпи поданици,

Обявяваме начало на протестна седмица за всички, които не са съгласни с горния текст!

Бъдете в пълно бойно снаряжение, палатки, кърпи, шнорхели, плавници, чадъри, кофички с лопатки, пояси, слънцезащитни мазила, шатри и шезлонги, надуваеми дюшеци, джапанки и всякакви други плажни изненади. Рибарите да носят въдици!“, посочват организаторите на протеста в социалната мрежа.

 

Освен за спирането на строежите по българското Черноморие, протестиращите се обявиха против промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, касаещи къмпингуването.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...