БСП искат Манолова за кмет, тя не казва ще се кандидатира ли - 24novini.bg

БСП искат Манолова за кмет, тя не казва ще се кандидатира ли

11.06.2019 | 17:00
(0 гласа)

Тази сутрин пред Нова телевизия общинският съветник в СОС от БСП Калоян Паргов коментира, че БСП биха подкрепили Мая Манолова за кмет на София. От думите му стана ясно, че към този момент разговор с нея не е имало, но ако получи номинации от членовете на партията, такъв ще бъде проведен. 

 

Днес омбудсманът Манолова беше в Стара Загора, за да подкрепи протестиращите медицински сестри в града, но въпросът за кметското място в София не й беше спестен.

 

Не е нито мястото, нито темата да коментирам дали ще се кандидатирам за кмет на София.

Всеки има право да си подкрепя, да си издига, да си номинира! Със сигурност няма да се кандидатирам за кмет на Стара Загора, нищо че съм пред болницата в Стара Загора, отговори Манолова.

Омбудсманът беше категорична, че темата на деня е протестът на медицинските сестри, а тя е на място, за да не се опитват да ги мачкат.

Аз съм сигурна, че тези протести ще продължат, докато бъдат удовлетворени справедливите искания на медицинските сестри и на медицинските специалисти,

добави Манолова.

От коментарите на част от медицинските специалисти, които бяха на протеста, стана ясно, че е

имало заплахи за уволнение и е оказван натиск да не се протестира.

 А като пример за натиск Манолова посочи обаждане към една от организаторките на протеста, която била предупредена, че ще бъде преместена от ортопедичното в инфекциозното отделение.

 

Манолова обвини Министерството в лъжи и отказ от реформи, тъй като до момента не е спазено нито едно от обещанията към протестиращите медицински специалисти.

Като пример тя посочи, че въпреки обещанията до 20 април да има нови проекти на закони за съсловните организации, такива няма. Няма и нова методика за определяне работните заплати на медицинските специалисти, както и обещаното стартовата заплата от 1 юни да бъде 950 лева.

Този протест не е само за заплатите на медицинските сестри. Това е протест, който е и за нас, пациентите. Това е протест и за лекарите. Това е протест за цялата здравна система. Това, което те искат, са реформи в здравната система, които да са в полза на гражданите и на всички работещи в сектора, обяви Манолова.

От думите й стана ясно, че утре ще подкрепи и протеста на медицинските сестри в София, които се събират в 15:00 часа пред болница „Токуда“, за да подкрепят една от сестрите, която се превърна в лице на протеста Мая Илиева, която е заплашена с уволнение.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...