Протест пред НС: Гласувате глупости! Върнете Атила! (видео) - 24novini.bg

Протест пред НС: Гласувате глупости! Върнете Атила! (видео)

Шествието за връщането на Атила и срещу отнемането на деца тръгна към Народното събрание, а след това и към Холандското посолство. Фейсбук
Мария Йорданова 09.06.2019 | 19:30
(0 гласа)

Протестното шествие срещу отнемането на деца тръгна от Министерския съвет и стигна до Народното събрание. След това ще се придвижи до посолството на Холандия в България. Това става ясно от клипове, публикувани в социалните мрежи от участници в протеста.

 

 

Протестиращите с вувузели, музика и викове "Върнете Атила!" се отправиха към сградата на парламента по бул. "Цар Освободител". 

"Това, което приемат в НС са глупости, които овластяват социалните служби в България да отнемат децата неправомерно",

заяви говорител от протеста пред Народното събрание. 

"След това отиваме до Холандското посолство, за да поискаме да върнат Атила на баща му, а не да го дават на чернокожа гей-двойка", допълва той.

Пред посолството протестът ще поиска да върнат Атила на баща му. 

Поводът за протеста стана репортаж на Мартин Карбовски, който разказва за момчето Атила Тодоров, отнето от бащата, който има родителските права над детето. Холандските власти искат да дадат детето в приемно семейство на чернокожа гей-двойка. 

"Искаме съд, който да не се подлага на сексуална и полова толерантност",

заявиха още от протеста.

В страницата на събитието пишат, че се планира след две седмици да се организира нов протест в столицата, който да събере хора от други градове.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...