Нов протест в София днес. Срещу отнемането на деца - 24novini.bg

Нов протест в София днес. Срещу отнемането на деца

Протестното шествие е под надслов "Всяко отнето дете е отнето от ВСЕКИ един от нас!" Протестното шествие е под надслов "Всяко отнето дете е отнето от ВСЕКИ един от нас!" Фейсбук
Мария Йорданова 09.06.2019 | 16:03
(1 глас)

Днес от 17.30ч. в София, пред сградата на Министерския съвет ще се проведе протест срещу отнемането на деца. Поводът за акта за недоволство е репортаж на Мартин Карбовски, в който се разказва за момчето Атила Тодоров, отнето от бащата, който има родителските права над детето. Холандските власти искат да дадат детето в приемно семейство на чернокожа двойка. 

 Това става ясно от страницата на събитието в социалната мрежа Фейсбук, където е обявено, че

ще се проведе протестно шествие от Министерския съвет до Холандското посолство. Пред посолството протестът ще поиска да върнат Атила на баща му. 

"Шествието започва от Министерски съвет и завършва пред холандското посолство, където ще искаме освобождаване на Атила и връщането при баща му. Ще искаме пълна ненамеса в делата на българските семейства изобщо, така както поляци, чехи и унгарци са направили",

пишат в социалната мрежа организаторите на протеста. 

От публикациите става ясно, че за след две седмици се планира по-голям протест в столицата, в който участие да вземат и хора от други градове.

Припомняме, че в над 20 града се проведе протест срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 година. Протестиращите искат документът да бъде спрян, защото смятат, че с документа се узаконява незаконното отнемане на деца от родителите и предаване в приемни семейства.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...