Трябва да се върнат 10 млн. лв. за фалшивите къщи за гости - 24novini.bg

Трябва да се върнат 10 млн. лв. за фалшивите къщи за гости

Мирослав Найденов обяви, че 10 млн. лв. от фалшивите къщи за госит трябва да се върнат, иначе България ще бъде санкционирана Мирослав Найденов обяви, че 10 млн. лв. от фалшивите къщи за госит трябва да се върнат, иначе България ще бъде санкционирана
04.06.2019 | 13:04
(2 гласа)

"Ако не могат да бъдат събрани глобите от бенефициентите, които са злоупотребявали със средства, получени по Програмата за развитие на селските райони, санкциите ще са за сметка на републиканския бюджет", каза в студиото на bTV бившият министър на земеделието Мирослав Найденов, който се отцепи от ГЕРБ и учреди партия "БАСТА" преди време.

"Европейската комисия няма да ги признае като разходи и тези пари ще бъдат удържани от следващи плащания към България",

обясни той санкцията, като допълни, че е възможно глобени бенефициенти по програмата да потърсят правата си в съда в Страсбург, тъй като методиката веднъж е отменена от съда, а парламентът се опитва да промени закона със задна дата.

"Ще се дадат добри основания за атакуване на подобен законодателен акт", подчерта той.

 

Ако той образно казано падне, например след решение на Конституционния административен съд или президентът му наложи вето, се връщаме в изходна позиция, да не могат да бъдат събрани тези средства, които трябва да бъдат върнати от недобросъвестните бенефициенти", обясни Найденов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...