"Стоп на бизнеса с деца", призоваха родители и деца на протест - 24novini.bg

"Стоп на бизнеса с деца", призоваха родители и деца на протест

Символичен протест в защита правата на децата на 1 юни Символичен протест в защита правата на децата на 1 юни снимка: Булфото
01.06.2019 | 15:28
(0 гласа)
С тях имаше и деца, които носеха балони с цветовете на българското знаме и плакати с надпис "Наказание за всяко съсипано детство!", "Стоп на бизнеса с деца". Майките носеха и традиционните за протестите им черни такива.

Исканията на протеста са за равнопоставеност в подкрепата на всички деца в България, изравняване на социалните помощи за деца в приемни семейства и на сираци, отглеждани от роднини.

Майките се обявиха и против политиката на насилствено отнемане на деца от техните семейства.

Държавата инвестира милиони в създаването на институции, имитиращи семейства, вместо да подкрепи семействата да си гледат децата. Бедността не трябва да стават причина за отнемане на деца, заяви Вера Иванова от организаторите на протеста.

Те имат общо 16 искания, които са внесени в Министерски съвет.

 

Според Иванова липсва реален контрол върху системата и социалните работници.

Тя е категорична, че ако не видят адекватни действия от страна на институциите, ще има нови масови протести.

Днес от социалното министерство публикуваха поредната позиция, с която уверяват, че няма да има извеждане на деца от семействата им. За утре родители също подготвят протест срещу Стратегията за детето, която според тях дава възможности за намеса на държавата в отглеждането на децата.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...