Мехмед Дикме: Няма да има наказани за къщите за гости - 24novini.bg

Мехмед Дикме: Няма да има наказани за къщите за гости

Мехмед Дикме заяви, че "който е взел - взел" от къщите за гости и наказани няма да има Мехмед Дикме заяви, че "който е взел - взел" от къщите за гости и наказани няма да има
31.05.2019 | 15:00
(1 глас)

"Който взел - взел". Наказани за къщите за гости няма да има, в МЗХГ имаше фрапираща некомпетентност. Това стана ясно от думите на бившия земеделски министър Мехмед Дикме пред bTV.

"Не може със задна дата бенефициентите с къщите за гости да бъдат глобявани. Който взел - взел.

Прокуратурата да не търси отговорност от бенефициентите, че не са изпълнявали каквото трябва, а на тези, които не са ги контролирали", коментира Дикме.

Според него причината за тази ситуация е, че ВАС обяви за нищожна Методиката за определяне на санкциите след плащане по проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 година, утвърдена от Изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" (ДФЗ), но с това решение само я отменя, а не задължава да се връщат пари.

„Кучето не е заровено в наредбите и правилата, те са съгласувани с Брюксел.

Калпавата методика е написана от изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" и трябва да се търси отговорност от него.

Къщите за тъщи преляха чашата“, каза бившият земеделски министър за следовника си на поста Румен Порожанов, който първо беше директор на Фонд "Земеделие", след това - финансов, а после и земеделски министър.

„През последната една година виждахме една фрапираща некомпетентност в Министерство на земеделието.

Това вредеше и на имиджа на правителството“, обобщи Дикме и отново насочи към Порожанов:

„Човекът, който е приложил тази методика е бил или изключително некомпетентен или си е повярвал, че може да изземва функциите на редица институции. Правилата не се определят от изпълнителния директор, а от министъра, след като е съгласувано с браншовите организации. Може да се търси отговорност в рамките на 5 години. Всички проекти трябва да се проверяват по един и същи начин, но виждаме, че това не е направено“, отбеляза Мехмед Дикме.


0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...