Пуснаха фермера от Болярино, прегазил крадец в имота си - 24novini.bg

Пуснаха фермера от Болярино, прегазил крадец в имота си

Нападнатият фермер в Болярино Димитрис Пирилис бе пуснат под гаранция от 10 хил. лв. Нападнатият фермер в Болярино Димитрис Пирилис бе пуснат под гаранция от 10 хил. лв.
23.05.2019 | 14:58
(0 гласа)

Фермерът от с..Болярино от кипърски произход Димитракис Пирилис бе пуснат под гаранция от Пловдивският апелативен съд пусна на свобода. Той прегази в имота си ром, дошъл да краде за пореден път животни и фураж от фермата на Пирилис. Гаранцията му е 10 000 лева. А самият Пирилис каза, че обича ромите, защото жена му, е ромка. Той изрази съжаление, че прегазеният е роднина на жена му.

Адвокатите му поискаха по-лека мярка, след като на предишна инстанция му бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Пирилис живее от 17 години в страната ни и се полза с добро име и авторитет сред жителите на село Болярино и на околните села, като дори им помага и да работа на много хора.

Автотехническата експертиза показва, че прегазването на 30-годишния Петър Гаджов е станало със скорост от 20 км/ч., а не 70 км/ч., както твърдят другите роми.

Обвиненият Пирилис призна, че много съжалява за случилото се и дори се разплака. Той каза още, че е готов да заложи имуществото си в полза на държавата.

Веднаг аслед инцидента близки на фермера от Болярино заявиха пред bTV, че ромът крадец не е прегазен умишлено, а е станал инцидент в тъмното.

Дни преди фаталния инцидент от фермата били откраднали пет крави.

Подавали сигнали в полицията, но без резултат, разказва пред бТВ жената на арестувания кипърец.

Припомняме, че нападението стана на 11 май, а на 13 май в село Болярино имаше засилено полицейско присъствие след инцидента.

Три буса жандармеристи пазеха фермата на кипъреца, тъй като местни роми от Болярино заплашват, че ще я запалят.

Нападателите от с. Белозем са нахлули в дома на кипъреца Димитракис Спирилис, за да крадат животни. Той ги подгонил с товарния си автомобил, с който успял да застигне единия от крадците. Тогава Спирилис го блъснал. 30-годишният мъж издъхнал на място.

Бизнесменът бе в ареста за срок от 72 часа.

Ако обвиненията срещу него се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор.

На 14 май Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двамата мъже, които са били заедно с прегазения от арендатор мъж в село Болярино.

Двамата мъже са 28 години и многократно са осъждани - единият 9 пъти, а другият - 2 (за кражби на селскостопански животни). Двамата са обвинени в опит за кражба на две крави. Днес съдията обяви, че в техните показания има много противоречия и също предложи по-леката мярка - парична гаранция, вместо задържане под стража.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...