Манолова се среща с правосъдния министър за Търговския регистър - 24novini.bg

Манолова се среща с правосъдния министър за Търговския регистър

Манолова днес се реща днес за Търговския регистър с бившия си колега в парламенат Данаил Кирилов Манолова днес се реща днес за Търговския регистър с бившия си колега в парламенат Данаил Кирилов
22.05.2019 | 13:00
(0 гласа)

Обмудсманът Мая Манолова и български адвокати ще се срещнат с правосъдния министър Данаил Кирилов във връзка с проблеми в работата им с Търговския регистър.

 

Юристите твърдят, че са жертва на системно постановяване на неправомерни откази от страна на длъжностните лица от Търговския регистър.

 

Омбудсманът се ангажира с изготвянето на законодателни предложения,

които да подобрят работата на регистъра и Агенцията по вписванията и въвеждането на ясни правила, които да водят до обезщетяване на вредите при неправомерни откази на длъжностните лица, включително възстановяване на разноските при незаконни откази.

 

Припомняме, че на 20 май омбудсманът Мая Манолова прие група адвокати, които сигнализираха за проблеми с Търговския регистър. 

Според тях „Длъжностните лица по регистрация в Търговски регистър (ДЛР) използват практики на ръба на закона, от които у гилдията ни у клиентите ни остава усещането, че в Търговски регистър се работи основно за събиране на такси и количество изработени преписки, защото на това е основано допълнителното материално стимулиране на длъжностните лица по регистрацията.“

Адвокатите поясняват, че всяка преписка се гледа от няколко различни човека и не се отчита дали са изпълнени предписанията на предишни. Т

ака се дават непрестанни откази, което води до съмнения за коректността на работата на служителите, става ясно от писмо на юристите до омбудсмана Мая Манолова, за което тя съобщи по-рано.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...