Два протеста днес. И другите новини... (видео) - 24novini.bg

Два протеста днес. И другите новини... (видео)

Медицински работници от цялата страна протестираха днес в София. 24новини
Мария Йорданова 15.05.2019 | 18:00
(0 гласа)

Два протеста се проведоха днес в София. Преди обяд недоволството си изразиха малките производители на електроенергия от възобновяеми източници. Те поискаха среща с премиера Бойко Борисов и оставка на енергиния министър Теменужка Петкова заради поправка в Закона за електроенергията.

 

В 14 часа на многоброен протест излязоха медицинските работници от цяла България. Те бяха подкрепени от Мая Манолова в исканията им за по-добро заплащане и по-добро условия на труд.

Главният прокурор Сотир Цацаров иска информация за от ръководството на ДАНС цялата информация за банковите сметки, участието в офшорни компании, притежаваните недвижими имоти в чужбина и другите инвестиции, собственост на лица, които заемат високопоставени длъжности и които не са декларирали собствеността си по определения ред. Информация се изисква и от финансовото разузнаване.

Със 121 гласа "за" Народното събрание прие оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов. Депутатите приеха и новият земеделски министър да бъде Десислава Танева от ГЕРБ.

От днес започва тестването на тол-системата в страната, която ще обхване половината от общо малко над 20 хил. км републиканска пътна мрежа. Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова заяви, че са "спекулативни твърденията, че ще се увеличи цената на основните стоки заради тол-таксите".

Изчисления на Световната банка сочат, че тол-таксите ще увеличат цената на билета София-Варна.

Откриха разследващия журналист Христо Гешов от врачанското издание „Зов нюз“, който се издирва от вчера. 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...