Радев: Хиляди българи загинаха във войната, пазим паметта им - 24novini.bg

Радев: Хиляди българи загинаха във войната, пазим паметта им

Румен Радев положи цветя на Вечния огън и посочи, че хиляди българи са загинали във Втората световна война и сме длъжин да пазим паметта им Румен Радев положи цветя на Вечния огън и посочи, че хиляди българи са загинали във Втората световна война и сме длъжин да пазим паметта им Президентство
09.05.2019 | 11:56
(0 гласа)

„Хиляди българи загинаха във Втората световна война и днес трябва да почетем тяхната памет и да отдадем признателност и на живите български ветерани, които и сега продължават да са пример за родолюбие и отдаденост към отечеството“.

Това заяви пред журналисти днес президентът Румен Радев, след като участва в церемонията по полагане на венци пред паметника на Незнайния воин

в столицата по случай 74 години от края на Втората световна война.

Румен Радев добави, че сме длъжни да уважаваме и почитаме паметта на милионите жертви в борбата с нацизма и да не забравяме и приноса на България.

"Европейският съюз е най-голямото постижение на Европа, а

най-голямото постижение на Европейския съюз е опазването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия", допълни Радев.

„Днес е празник и отбелязваме Деня на победата и Деня на Европа. За да се реализира голямата идея за обединена Европа, това нямаше как да стане без победата над хитлерофашизма“, посочи държавният глава. Румен Радев добави, че сме длъжни да уважаваме и почитаме паметта на милионите жертви в борбата с нацизма и да не забравяме и приноса на България. „Хиляди българи загинаха във Втората световна война и днес трябва да почетем тяхната памет и да отдадем признателност и на живите български ветерани, които и сега продължават да са пример за родолюбие и отдаденост към отечеството“, заяви президентът Радев.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...