Чудо! В Деня на храбростта ВАС призова Пеевски - 24novini.bg

Чудо! В Деня на храбростта ВАС призова Пеевски

ВАС призова Делян Пеевски в Деня на храбростта ВАС призова Делян Пеевски в Деня на храбростта
06.05.2019 | 16:27
(0 гласа)

Истинско чудо, но не посещението на папа Франциск у нас, се случва в Деня на храбростта 6-ти Май. Преди минути стана ясно, че ВАС призовава народния представител от ДПС и втори в листата на партията за евроизборите Делян Певевски да се яви в съда.

 

 

Делото е с номер 5002/2019г. и е насрочено за 07.05.2019 г. от 13.00 ч.

Освен „БОЕЦ“, като жалбоподатели и ЦИК, като ответници, ВАС призовава и Делян Пеевски, като заинтересовано лице, съобщиха от гражданското движение.

ВАС е насрочил дело по жалба на Движение „БОЕЦ“ срещу фактическият отказ на ЦИК да извърши проверка по същество дали Делян Пеевски, като кандидат евродепутат, е живял реално през последните 6 месеца на територията на България.

Съдът трябва да установи дали депутатът, който не може да бъде видян на работа в Народното събрание, отговаря на изискванията на чл.351 ал.1 от Избирателния кодекс да е живял в последините 6 месеца в България.

Припомняме, че от "Боец" подадоха жалба до ЦИК на 29 април 2019 г. да се направи проверка дали депутатът от ДПС Делян Пеевски отговаря на изискванията на закона.

„В недостоен опит да осуети проверка по същество на уседналостта на Пеевски,

ЦИК, потъпквайки процедурните правила, не излезе с официално Решение по сигнала на БОЕЦ, а ни изпрати формално писмо,

с което ни казват, че Пеевски е бил проверен от ГРАО и има настоящ и постоянен адрес в България, обясняват от движението.

На утрешното заседание се очаква ВАС да уважи жалбата и да разпореди на ЦИК да извършат реална проверка.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...