Горанов: В проекта на УНСС има смущаващи обстоятелства - 24novini.bg

Горанов: В проекта на УНСС има смущаващи обстоятелства

Владислав Горанов заяви, че има смущаващи обстоятелства при строежа на корпуса на УНСС, за който се искат допълнителни пари от държавата Владислав Горанов заяви, че има смущаващи обстоятелства при строежа на корпуса на УНСС, за който се искат допълнителни пари от държавата 24новини.бг/ Мария Йорданова
25.04.2019 | 17:00
(0 гласа)

Няма спор. Позицията на Министерството на финансите е изразена 2016 г. и остава валидна. Остава и ангажиментът за 7.5 млн. лв., който сме поели. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с казуса с УНСС, където се строи нов корпус, но няма финансов ресурс да се довърши.

 

 

"Има няколко смущаващи обстоятелства в изпълнението на поръчката, които доведоха до 10 % корекция от страна на управляващите органи", каза още Владислав Горанов.

Оказа се, че се е наложило допълнително възлагане на фирмата изпълнител след първоначалния търг, което също буди съмнения как се е стигнало до това, каза още Горанов.

Оказа се, че инфаструктурата не е била добре възложена и се е наложило допълнително възлагане.

Всички въпроси ще бъдат разяснени между държавната финансова инспекция и УНСС и крайният резултат ще бъде ангажиментът за парите, който сме поели ще бъде изпълнен. Икономическият университет не може да допуска икономически грешки.

Ще трябва те първа да се водят дебати с УНСС как ще се покрие финансовата корекция,

как ще се покрие допълнителното възлагане, а вече и за оборудване ще има претенции най-вероятно къмм държавата, така че много прецизно ще трябва да се управлява този проект оттук нататък, каза още Горанов в УНСС днес.

Той беше там заедно с премиера Борисов във връзка с казуса с корпуса на УНСС, за който са нужни около 10,5 млн. лв. за довършване.

Припомняме, че премиерът Бойко борисов съобщи, че във вторник на МС ще се разглежда решение за 7,5 млн. лева държавна помощ за УНСС.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...