Фандъкова: Не съм решила дали ще се кандидатирам за кмет - 24novini.bg

Фандъкова: Не съм решила дали ще се кандидатирам за кмет

Йорданка Фандъкова обяви пети пореден срок за пускане на "Граф Игнатиев" след ремонта, дали ще се кандидатира пак за кмет още не е решила Йорданка Фандъкова обяви пети пореден срок за пускане на "Граф Игнатиев" след ремонта, дали ще се кандидатира пак за кмет още не е решила
Мария Йорданова 19.04.2019 | 12:29
(0 гласа)

В ефира на бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че все още не е решила дали да се кандидатира за пореден кметски мандат тази есен и обяви нов пусков срок за ул. "Граф Игнатиев" - края на май. Това е седмият обявен от нея срок за пускане в експлоатация на улицата след ремонта за 20 млн. лева, иронизиран от столичани заради качеството.

 

 По думите на столичния кмет, ако фирмата изпълнител се забави,

ще се заплащат неустойки по 200 хил. лв. на ден. 

Фандъкова обясни, че

"Графа" все още е строителна площадка

и предстои отстраняване на нередностите и озеленяване. 

Според Фандъкова казусът с ограничителите на трамвая, станали известни като "акулски перки", е сериозен и затова е поискала елементите да бъдат сменени със съоръжения, които са по-безопасни за гражданите. 

Това е седмото отлагане на края на ремонта на емблематичната улица.

Ремонтните дейност в участъка на пл. "Славейков", градинката пред църквата "Св. Седмочисленици" и пл. "Гарибалди" започнаха в началото на май миналата година. 

Относно законен ли е строежът "Златен век", столичния кмет отново заяви позицията на Столична община и на главния архитект Здравко Здравков, че

разрешителното за строеж е изтекло още в края на 2018 година.

"Контролът за законността на обекти от категорията на "Златен век" се осъществява от ДНСК и те имат своя позиция. Когато има спор по даден въпрос, в правовата държава споровете се решават в съда", допълни изказането си Фандъкова.

Тя заяви, че на срещата с Бойко Борисов е станало ясно, че поправката в Закона за устройството на територията, станала известна като "поправката "Артекс", не е била направена за строежа на  "Златен век".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...