Адвокат Марковски за Иванчева: Не е взимала пари - 24novini.bg

Адвокат Марковски за Иванчева: Не е взимала пари

Марин Марковски заяви, че Иванчева не е взимала подкуп и е оптимист за присъдите днес Марин Марковски заяви, че Иванчева не е взимала подкуп и е оптимист за присъдите днес
15.04.2019 | 13:28
(0 гласа)

"Няма доказателства, че Десислава Иванчева е искала и е взела подкуп. Продължавам да се притеснявам за присъди за мои клиенти – защото правосъдието не е съвършено, но имам и голяма доза оптимизъм", заяви адвокат Марин Марковски за клиентката си - бившият кмет на район "Младост" в София Десислава Иванчева. Иванчева от 8 януари тази година е под домашен арест.

 

Днес в 15,30 ч. съдът ще произнесе присъдите на първа инстанция, за които прокуратурата поиска особена строгост - по 20 години затвор –

заедно със заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост".

Вчера прокурорът заяви, че Иванчева е искала подкуп от 1917 заплати,

но днес пред NOVA адвокат Марковски категорично отрече да има доказателства Иванчева да взимала пари.

Пари в колата на Иванчева и Петрова има (70 000 евро), но прокуратурата се основава и на това, че Иванчева е искала 500 000 евро, продължи адвокатът. И подчерта – не е вярно, че ръцете на Иванчева са светнали от маркиращото вещество.


Припомняме, че Иван Гешев заяви, че при ареста

те са "светнали като коледна елха", защото са пипали белязаните пари".

После обаче се оказа, че има флуоресциращо вещество по устата и веждите на Иванчева, категоричен е юристът, като добави, че няма как да е взела парите, ако по пръстите й няма вещество. А то няма.

Той изрази хипотеза, че някой от проверяващите, броял парите, е пипнал Иванчева по лицето.

Относно оттеглянето на показанията на друг бивш кмет на "Младост" и сочен за посредник в сделката с подкупа - Петко Дюлгеров, Марковски също видя категоричен сигнал – че е имало първоначално обяснения, които сега са оттеглени и

в хода на делото нито едно доказателство не потвърди нищо от тези обяснения.

Дюлгеров дори не потвърди, че е познавал Иванчева добре.

Ваклин е предлагал 70 000 евро в кабинета на Иванчева – щях да го кажа на делото, но Иванчева го е изгонила от кабинета си, каза пред Нова телевизия Марковски, като поясни, че имало запис как Ваклин се оплаквал на Дюлгеров, че кметицата го изгонила, а уж всичко било уредено.

Припомняме, че през март Иванчева и Петрова казаха също, че сапоръчани от Цветанов, а фирмата с евтините апртаменти и спрения небостъргач - "Артекс", са помогнали на поръчката, по думите им.

Ръководителите на акцията по ареста на Иванчева и Петрова са знаели, че те не знаят, че в колата им има белязани пари,

категоричен беше Марковски, аргументирайки се, че това е така, защото са спрели колата, преди тя да стигне до крайната дестинация и преди двете евентуално да тръгнат да разтоварват парите. Според него това е "сложен комплекс от интереси", като той намеси и писмо от Асоциацията на строителните предприемачи срещу Иванчева как тя им иска озеленяване на "Младост".

Той обаче определи като „много сложни” нещата с бъдещо дело на Иванчева срещу Иван Гешев – трудно ще издържи едно такова дело за клевета, защото прокурорът смята, че те са виновни, завърши юристът.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...