В Габрово готвят четвърта вечер шествие - 24novini.bg

В Габрово готвят четвърта вечер шествие

Габрово се стяга за четвърта вечер протести, няма напрежение на този етап Габрово се стяга за четвърта вечер протести, няма напрежение на този етап
13.04.2019 | 18:45
(0 гласа)

В Габрово се стягат за шествие и тази вечер. Днес е четвъртият ден на протести в Габрово, провокирани от побоя, нанесен от трима роми на продавач в магазин. Хората вече се събират пред сградата на общинската администрация. 

Няма сигнали за готвени провокации, съобщи старши-комисар Красимир Добрев - директор на Дирекция „Жандармерия“, който каза, че в снощния протест са се включили 700-800 души.

Не са регистрирани инциденти и груби хулигански прояви.

Жалби за прекомерна употреба на физическа сила не са постъпвали, посочи комисар Добрев по повод сблъсъците между жандармерия и демонстранти в четвъртък вечерта. „Ние не сме тук, за да нагнетим допълнително напрежението, а да осигурим нормален обществен ред и спокойствие на гражданите“, подчерта той.

За запазване на спокойствието и реда в Габрово още веднъж призова кметът на Габрово Таня Христова. „Подобни теми да не се използват за политически цели. Това е изключително опасно“, апелира тя.

Недоволство сред протестиращите предизвикаха действията на жандармерията

в четвъртък вечерта, когато пострадаха журналисти и една жена.

Напрежението в Габрово доведе вчера до оставката на директора на областната полиция старши комисар Борислав Бончев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...