Сидеров и Карадъй се регистрираха за евровота, един след друг - 24novini.bg

Сидеров и Карадъй се регистрираха за евровота, един след друг

Волен Сидеров и Мустафа Карадйъ се регистрираха в един ден за изборите Волен Сидеров и Мустафа Карадйъ се регистрираха в един ден за изборите
10.04.2019 | 20:00
(0 гласа)

АТАКА се регистрира в Централната избирателна комисия за евроизборите, които ще се проведът на 26 май. Днес е последният ден за регистрация, а инициативните комитети имат време до 15 април да подадат своите документи в ЦИК. ВМРО и НФСБ също участват самостоятелно на изборите.

Председателят на АТАКА

Волен Сидеров коментира, че НФСБ е била партията, която е предопределила явяването на „Обединени патриоти“ поотделно,

като е казала, че категорично няма да се яви на тези избори с „Атака“.

„Бяхме готови да участваме на евроизборите заедно с ВМРО, без да имаме претенции за места, но те не пожелаха, тъй като това щяло да развали след това управленската коалиция по тяхно мнение. Така е по принуда ние – трите партии, се регистрираме поотделно“, обясни Сидеров.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментара пред медиите, след внесените документите за евровота в Централната избирателна комисия:

"С регистрацията на ДПС ние заявяваме, че сме гарант за мира и стабилността в страната, региона и Европа.

Гарант сме на правата и свободите на всички български граждани. Гарант сме за достоен живот в страната и европейски стандарти", заяви лидерът на ДПС също.

Така всички парламентарни сили вече се регистрираха за явяване на европейските избори и засега няма изненади.

До 20 април се решават коалициите. Регистрираните партии имта право да се съберат в коалции и да се регистрират заедно за изборите, след което получават номер на бюлетината, който ЦИК тегли на жребий.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...