"Артекс": Правителството натиска ДНСК, ще обжалваме (видео) - 24novini.bg

"Артекс": Правителството натиска ДНСК, ще обжалваме (видео)

"Артекс" е изградила 18 от 34 етажа на небостъргача, сега Борисов спира строежа 24novini.bg/ Айтен Кордова
09.04.2019 | 15:00
(0 гласа)

"Имало е натиск от страна на правителството към ДНСК", отговори той. Ще обжалваме решението за спиране на строежа „Златен век“, съобщи пред БНР арх. Пламен Мирянов-младши, управител на фирма „Артекс инженеринг“, която строи небостъргача в кв. Лозенец в София.

„Оказа се, че улицата, протестите диктуват решенията, които взема Министерският съвет и министър-председателят.

Това е единственият начин да си обясня факта, че и ние не бяхме поканени на срещата вчера. Втори ден чакам отговор от тях“, добави управителят на фирма „Артекс инженеринг“.

„Ние сме уверени в нашата правота и в това, че имаме законни строителни книжа, както и действащо разрешение за строеж....Общественото мнение не бива да диктува законните решения на органите на България“, каза арх. Мирянов.

"Езикът на омразата е далеч по-чуваем от езика на правото в случая", подчерта той и добави:

"Дори да се измислят нови закони в следващите дни, за да докажат правотата на хората и институциите, които ни обвиняват, ние имаме право да поискаме ново разрешение за строежа и тогава отново ще приложим и ще действа подробният устройствен план от 1996 г. за 34-етажна сграда. Подробният устройствен план е приложен с изливането на фундамента, който е факт преди 19 ноември 2017 г.", обясни той.

„Няма как в днешно време една такава сграда от такова естество, с такива размери и инвестиции да бъде незаконна“, отбеляза Ива Милова, която се занимава със строителен надзор. По думите ѝ, в последните 2 години,

откакто е започнал строежът на „Златен век“, това е един от най-проверяваните строителни обекти в София.

Тя подчерта, че все още не им е връчена заповед за спиране на обекта.

Според нея констатираното нарушение, че надзорът се изпълнява едновременно от възложителя, е несериозно, защото то касае давностен период от 6 месеца през 2017 г.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...