Прокуратурата погва Ангелкова. И Жаблянов от БСП - 24novini.bg

Прокуратурата погва Ангелкова. И Жаблянов от БСП

И Ангелкова май ще отива в отпуск, както е тръгнало, щегуват се хора в социалната мрежа след съобщението И Ангелкова май ще отива в отпуск, както е тръгнало, щегуват се хора в социалната мрежа след съобщението
08.04.2019 | 15:15
(0 гласа)

След сигнал на Валери Симеонов - председател на НФСБ, прокуратурата иска Комисията но антикорупция, останала без председателя си Пламен Георгиев обаче, да провери апартаментите на министъра на туризма Николина Ангелкова и на депутата от БСП Валери Жаблянов.

 

Върховната касационна прокуратура (ВКП) възложи на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) да направи проверка по сигналите за апартаментите на министъра на туризма Николина Ангелкова и депутата от БСП Валери Жаблянов, се казва в съобщението.

 

Повод за проверките са публикации в медиите и внесен днес в държавното обвинение сигнал от група депутати от партията на Валери Сиоменов НФСБ.

ВКП е разпоредила на Антикорупцията да изиска информация относно:


- притежаваните от проверяваните лица недвижими имоти;
- историята по собственици на всеки от закупените имоти;
- актуалното състояние на дружеството продавач;
- декларирането на имотите в съответните общински райони;
- заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси;
- произхода на средствата за покупката.

С разпореждане на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка.

Дадени са също указания да се снемат обяснения от всеки купувач, както и от лицата, представляващи дружеството - продавач, включително и относно предни отношения и познанства между тях, начин на установяване на контакт и начални преговори, начин на получаване на информация за обявения за продажба имот и неговата цена и осъществени последващи действия.

От всяко от проверяваните лица ще се поиска съгласие за разкриване на банкова тайна, като при липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...