Протест срещу небостъргача на „Артекс“ довечера (видео) - 24novini.bg

Протест срещу небостъргача на „Артекс“ довечера (видео)

От 34-етажната сграда са построени 18 етажа към момента 24novini.bg/ Айтен Кордова
03.04.2019 | 11:00
(1 глас)

Днес се възобновяват протестите срещу изграждането на небостъргача на „Артекс“ – „Златен век“, в столичния квартал „Лозенец“. Проверка на място на 24новини.бг. показа, че засега са построени 18 етажа от планираната 34-етажна сграда. От Инициативния комитет „Лозенец“ настояват да се спре строителството и да бъде разрушено застроеното незаконно до момента до 26 метра височина.

Протестиращите заявяват, че проектът трябва да бъде преработен според Общия устройствен план - да не достига повече от 26 метра, а не както заложеното към момента – 120 метра и 34 етажа.

Според протестиращите Столична община и ДНСК не са упражнили достатъчен контрол над строителството.

Протестиращите настояват за оставката на заместник-министъра по регионалното развитие Валентин Йовев и изпълнителния директор на ДНСК Иван Несторов. 

Те очакват на протеста да дойде и омбудсманът Мая Манолова.

 

Това ще е пореден протест срещу построяването на толкова висока сграда на мястото като в началото на скандала с евтините апартаменти на властта, продавани от същата фирма, един от представителите на Инициативния комитет заяви, че хората са обезверени от политическия чадър над „Артекс“.

Абсурдът съвсем мина границите, когато

общината и държавата се разминаха драстично в становищата си за законността на строежа -

главният архитект на столицата арх. Здравков заяви, че сградата е без разрешителни, а от ДНСК постановиха, че строежът на небостъргача „Златен век“ е законен, но ще искат тълкуване на закона от съда. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...