Граждани са били посетени от МВР заради Фейсбук коментари за патриарх Кирил - 24novini.bg

Граждани са били посетени от МВР заради Фейсбук коментари за патриарх Кирил

03.03.2018 | 08:55
(0 гласа)

Граждани се оплакаха, че са били посетени от служители на МВР в домовете си и са били помолени да напишат полицейски протокол, че „няма да отправят закани и заплахи за здравето и живота на патриарх Кирил”. Също така е трябвало да обещаят, че няма да нарушават обществения ред и законите на Република България.

Причината е техни постове в социалната мрежата Фейсбук, свързани с ръководителя на Руската православна църква, който от вчера е на официално посещение в България.

Посетените от полицията посочват, че служителите на реда са били учтиви и не са извършвали никакво насилие, но също така са категорични, че нищо в постовете им не предполага намеса на полицията.

По-голяма част от тях имат традиционно антируски и антикомунистически позиции в социалната мрежа и изразяват несъгласие срещу визитата на партиарха. Друга част от писалите протоколи пък посочват, че са наричали партиарха със светското му име – Кирил Гундяев, както и за го наричали „полковник от КГБ” и считат, че това е станало причина за среднощното посещение на полицията. Трети пък просто са публикували линк към новини за патриарха, в които той говори срещу либералните ценности..

Един от посетените - Иво Дошев – публикува на стената си видеоклип от полицейската визита, от което става ясно, че разрабитката е на ГДБОП и НСО. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...