Деца събират пари за инвалидна рампа за съученичка - 24novini.bg

Деца събират пари за инвалидна рампа за съученичка

Деца помагат на своя съученичка, за да ходи по-лесно на училище Деца помагат на своя съученичка, за да ходи по-лесно на училище снимка: "Видяно в София"
21.03.2019 | 21:30
(0 гласа)

Деца от 92ро ОУ в София събират пари за изграждане на рампа, по която тяхна съученичка да може да ходи по-лесно на училище, стана ясно от публикация на Христина Христова в групата „Видяно в София“.

 

Тя е публикувала снимка на детски картички, които малчуганите продават с благородна цел.

 

„Днес в 92 ОУ няколко момичета продаваха картички,рисунки и даваха късметче с тях,а целта им е да съберат достатъчно парички за рампа. Тази рампа е за тяхна съученичка, която е в инвалидна количка.Мисля че е много благородно от тяхна страна и им обещах да покажа на повече хора колко са добрички“, написа Христова.

Потребителите в социалната мрежа похвалиха децата за инициативата, но редица от тях се възмутиха за това, че институциите не са осигурили на детето с увреждане достъп до училище.

„Уважение и адмирации за добрите дечица! Срам, болни чувства и отвръщение, че живеем в Източна Европа и че условията са толкова тъжни. Бюджети се отпускат, някой друг ги прибира, докато дечица в инвалидни колички и с проблеми не могат да се качат, за да стигнат до класната си стая. В столицата на държава от Европейския съюз! После защо всичко живо хваща терминала, еми оправдано е, никой не иска децата му да живеят в тези условия. Стискам палци тези прекрасни дечица да дадат старт на инициатива, заради която поне да се съберт средства и да е изгради тази "толкова скъпа и извънбюджетна рампа", написа Владимир Вълчев.

 

Тази вечер децата имаха и благотворително събитие в училището, на което продължиха инициативата за събиране на средства за важната рампа.

Припомняме, че майките на деца с увреждания от „Системата ни убива ВСИЧКИ“ започанаха инициатива за достъпността на социалните институции за хората с двигателни затруднения.

Пред 24новини майките споделиха личния си опит с недостъпната среда в столицата, като описаните примери са малка част от трудностите в ежедневието на децата им.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...