Журналист от БНТ показал нецензурен жест към протеста (видео) - 24novini.bg

Журналист от БНТ показал нецензурен жест към протеста (видео)

Пред БНТ хората поискаха оствака на директора на БНТ и уволнение за журналиста 24новини.бг/ Севда Йорданова
17.03.2019 | 17:58
(0 гласа)

Изясни се причината, поради която във втория ден на протеста шествието спря пред сградата на БНТ и поиска оставката на шефа на Националната телевизия Константин Каменаров. В живото включване от бул. "Витош" преди малко един от организаторите, който парви лайфа, разказа, че журналист от БНТ във вчерашния ден е показал нецензурен жест към протестиращите и това е било снимано от участници в протеста.

Той коментира, че

народът на плаща издръжката на обществената телевизия, за да си позволяват журналистите й "да показват среден пръст на народа си"

и заяви, че това е един от поводите протестът да поиска оставката на директора и да вика "Вие сте позор!" пред сградата на БНТ. Хората обвиниха телевизията в цензура.

По-късно в лайф на страницата на протеста "Аз съм 16 март" беше публикуван

разговор с един от най-опитните репортери на БНТ - Иво Никодимов, на който протестиращите обясниха, че жена е репортерът, който е показал среден пръст

и искат нейното незабавно уволнение.

Хората заявиха, че ако в 20.00 ч. няма обективно отразяване на протеста и днес, както и на разговора с Иво Никодимов пред телевизията, те

ще продължат демонстрацията като протест срещу БНТ и ще призоват за бойкот на телевизията.

Припомняме, че във втория ден на протеста хората отидоха пред сградата на БНТ и викаха за оставка на директора.

Протестиращите първо бяха пред Народното събрание, където поискаха оставката на вътрешния министър Младен Маринов заради ползването на сълзотворен газ вчера срещу протестиращите.

След това

на "Сан Стефано" 29 те призоваха за оставка на генералния директор на БНТ Константин Каменаров заради липсата на адекватно отразвяне, по думите им, на протеста вчера в София

от страна на Националната телевизия и обвиниха медията, че е "слуга на правителството и Бойко Борисов".

"Журналистът - вън, директорът - в затвора!", викат протестиращите пред БНТ,

като после стана ясно, че са визирали именно този журналист, който е показал нецензурния жест към демонстрантите и е бил видян и записан от тях.

"БНТ отрази протеста на "жълтите жилетки" във Франция вчера, но не и сънародниците си в България, тук, в София, до самата телевизия!", възмутиха се протистиращите и скандираха пред БНТ

"Оставка и затвор! Вие сте позор!".

"Ние ви плащаме заплатите, а вие не ни отразявате", възмущаваха се още хората от протеста по-рано през деня по мегафона.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...