Полицаите от протеста се самообгазиха: "Олеле, майко мила!" (видео) - 24novini.bg

Полицаите от протеста се самообгазиха: "Олеле, майко мила!" (видео)

Полицаите се самообгазиха с лют спрей пред Министерския съвет, протестиращите им помагаха 24новини.бг
17.03.2019 | 00:30
(1 глас)

Полицаи от протеста днес пред Президентството и Министерския съвет се самообгазиха и изпаднаха в безпомощно състояние. Сълзотворният газ, който се използва при безредици, за да бъдат респектирани непокорните граждани, доведе обаче до самообгазяване на силите на реда. Във видео от протеста днес в късния следобед се вижда ясно кадърът с приведените на две униформени мъже, които страдат от лютия спрей. Чуват се стонове "Олеле, майко мила!"

 

Демонстранти от площада се втурват да помагат на страдащите полицаи и им предлагат вода и кърпи.

Няма официално изявление на МВР силите на реда да са използвали сълзтовроне газ против протестиращите, но броят на пострадалите униформени е показателен за количеството люто вещество, което е било подготвено и ползвано.

На няколко други видеа, които репортерите на 24новини.бг заснеха по-рано и са публични в канала ни в YouTube, също се виждат полицаи, които се крият зад бусовете и опитват да изчистят от лицата и очите си лютото вещество.

Организатори на протеста в София днес в момента призовават в социалната мрежа повече хора да отидат пред парламента утре, тъй като протестът е тридневен.

По техни изчисления днес около 500 човека са били протестиращите в центъра на София

и малко хора не са достигнали, за да се преодолее полицейския кордон и да бъде щурмуван парламентът.

Броят на участниците не е потвърден от полицията, която досега не е направила нито едно изявление за случилото се днес в София. Нямаше и медийно отразяване на протеста повече от 4 часа, като информация бе публикувана в повечето информационни сайтове и в големите телевизии и техни сайтове едва след 18,00 ч.

 Чакаме ви утре в 15.00 часа на Коня, заяви една от организаторките. 

Нас няма да ни има, България няма да я има, ако не станем повече, заявиха организаторите, които живеят в чужбина. Ние пътуваме хиляди километри, а хората от България ги няма. Не ви ли е срам, обърнаха се протестиращите към гледащите видеото. 

Ако има хора с позиция и сърца, нека утре бъдат на площада! Да живее България!,

с тези думи завърши живото предаване на част от организаторите на протеста.

 

В коментарите хора от Кърджали, Пловдив и други градове обявиха, че утре ще бъдат в София за протеста.

Мъж от Белгия се включи в живото излъчване и обяви, че утре там ще има протест пред Европейския парламент, с който ще подкрепят исканията на протестиращите у нас.

Припомняме, че викове "Оставка" огласиха централните софийски улици днес. Протестиращите бяха стотици в пространството пред Народното събрание, където за кратко спряха движението. После шествието отиде пред Министерския съвет,  пред Президентството и пред Съдебната палата.

Срещу един от протестиращите полицията пред Министерския съвет действително използва лют спрей.

Протестиращите обаче започнаха да броят от 10 към 1 и накрая атакуваха полицаите и освободиха мъжа. Самите полицаи обаче са самообгазиха и плакаха наведени под прозорците на премиера Бойко Борисов, докато протестиращи им се притекоха на помощ.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...