Протестно шествие срещу вандалското застрояване на Черноморието (видео) - 24novini.bg

Протестно шествие срещу вандалското застрояване на Черноморието (видео)

Граждани протестираха срещу бетонирането на Черноморието Мария Йорданова/24новини
15.03.2019 | 19:03
(0 гласа)

Граждани излязоха на протестно шествие срещи вандалското застрояване на Черноморското крайбрежие и унищожаването на прородата. 

 

Според тях застрояванетона Черноморието унищожава биоразнообразието, подкопава възможностите за развитие на качествен и устойчив многосезонен туризъм с висока степен на добавена стойност за местните общности.

 

Протестиращите настояват за пълна забрана за строежи въху диви плажове и зоните зад тях, за аулиране на всички устройствени планове, както и разрешителни за строеж, които противоречат на нормите за опазване на околната среда. Те настояват и за одържавяване на всички територии в защитени зони.

Протест срещу бетонирането на Черноморието

Снимка: Протест срещу бетонирането на Черноморието

„Настояваме незабавно институциите да изпълнят задълженията си относно:
- поддържането на регистри с актуална информация за ОУП, ПУП и разрешителни за строеж от всички общини
- пренасяне на всички картирани дюни от специализираната кадастрална карта в кадастъра и служебно да се промени предназначението им в дюни
- пренасяне на всички изтекли по срок промени в предназначението на урбанизирани територии – обратно в предназначение земи и гори“, посочват още протестиращите в социалните мрежи.

 

Те събират и подписка в подкрепа на исканията си. По-рано през деня подобен протест е имало и в Бургас, където хората също са се подписвали в подкрепа на природата и посочените искания. 

От Народното събрание, където беше сборният пункт, протестиращите ще тръгнат по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост, където не предвиждат да се задържат дълго, за да не спират движението и да не пречат на хората да се приберат при семействата си.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...