Сигнал: Новият шеф на КФН има образувана прокурорска преписка - 24novini.bg

Сигнал: Новият шеф на КФН има образувана прокурорска преписка

Бойко Атанасов, новоизбраният шеф на КФН, имал образувана прокурорска преписка Бойко Атанасов, новоизбраният шеф на КФН, имал образувана прокурорска преписка 24новини.бг/ Мария Йорданова
15.03.2019 | 18:20
(1 глас)

До редакцията на 24новини.бг днес бе изпратен сигнал от адвокат Мария Колева, който е изпратен и до председателя на Народното събрание, бюджетната комисия, президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, заместник-главния прокурор Иван Гешев и председателите на парламентарните групи в 44-то Народно събрание.

 

Пред редакцията ни адв. Колева заяви, че сигналът е депозиран от нея преди да стане факт изборът на Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор (КФН) днес.

 

Тя подава сигнала в качеството си на адвокат и председател на ОИК - Ботевград.

Личните й данни не публикуваме.

В сигнала си адв. Колева посочва, че

"срещу Бойко Атанасов има образувана прокурорска преписка в специализираната прокуратура под № 903 от 2017 г.

Първоначално през май 2018 г. преписката беше прекратена. След обжалване на постановлението през м.август 2018 г . Апелативната специализирана прокуратура ОТМЕНИ постановлението на специализираната прокуратура и ВЪРНА за продължаване на разследването по преписката". Тезата й е, че прокуратурата прикрива преписката за Бойко Атанасов, както и не предприема действия по жалби на граждани срещу Атанасов.

Авторът на сигнала твърди още, че името на Бойко Атанасов е замесено в строежа на спортната зала в Ботевград през 2014 г., където инвеститор е братът на съпругата на Атанасов и става дума за над 2 млн. лева от бюджета на Община Ботевград. За този търг и други обществени поръчки адв. Колева пише сигнали, вкл. и до кабинета на премиера Борисов.

През 2014 г. и Сметната палата установява нарушение в строежа на спортната зала в Ботевград.

cbrelatedarticle count="2" /}

Тя ни предостави и

отговора от кабинета на Бойко Борисов от 30 юни 2015 г., в който шефът на кабинета Анжелина Тотева пише, че са наложени "осем финансови корекции

на проекти по Оперативна програма "Регионално развитие" (тогава) на Община Ботевград, като те са по договори за безвъзмезднна финансова помощ и за нарушения при провеждане на обществените поръчки".

В сигнала си тя посочва и за бездействие от страна на Бойко Атанасов, като шеф на НАП и ТД на НАП - София по отношение на редица фирми (посочва и имена), за които са образувани следствия за източване на ДДС, но към момента средства от фирмите не са събрани, по твърдението на адв. Колева. Тя посочва суми за над 11 млн. лева в сигнала си.

Публикуваме сигнала й, изпратен и да посочените институции, без редакторска намеса. Не публикуваме личните данни и имената на фирмите, които цитира:

Самата тя посочва в сигнала си, че е и в качеството си на председател на Инициативен комитет за сформиране на нова партия, чието име посочва, но ние не публикуваме, тъй като такъв политически субект все още не е юридически факт.

 cbrelatedarticle count="2" /}

До председателя на Народното събрание

До Бюджетната комисия на парламента

До президента на Република България
Господин Румен Радев

До министър Председателя
Господин Бойко Борисов

До Главния прокурор на Република България
Господин Цацаров

До Зам. главния прокурор
Господин Гешев

До всички председатели на парламентарните групи
ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, ВОЛЯ

 

СИГНАЛ

От адвокат Мария Колева (лични данни)

Председател на ОИК – Ботевград
Гр.София (лични данни)

 

 

Уважаеми господин Цацаров,

Уважаеми господин Гешев,

Днес 15.03.2019 г. разбрах от медиите, че Бойко Атанасов – бивш зам. министър на финансите, бивш Изпълнителен директор на НАП ще става шеф на Комисията за финансов надзор.

За пореден път се убеждавам, че това правителство внедри всички корумпирани лица в държавната власт и то на постове, където да прикрият собствените и на другите престъпленията свързани с източване на бюджетни, Европейси пари, източване на ДДС и укриване на данъци в Общини, Министерства, определени ФЛ и ЮЛ, приближени до властта, както и други институции подлежащи на проверка.

От 2017 година чрез мен граждани са подали жалба срещу Бойко Атанасов, но прокуратурата го прикри и мълчи от почти две години.

cbrelatedarticle count="2" /}

Образуваната прокурорска преписка в специализираната прокуратура срещу Бойко Атанасов е под № 903 от 2017г. Първоначално през май 2018г. преписката беше прекратена. След обжалване на постановлението през м.август 2018г. Апелативната специализирана прокуратура ОТМЕНИ постановлението на специализираната прокуратура и ВЪРНА за продължаване на разследването по преписката.

В момента Специализираната прокуратура НАРОЧНО забавя разследването

с цел да не бъдат арестувани длъжностните лица, в която преписка е и лицето БОЙКО АТАНАСОВ.

В сайтовете пише, че кандидатурата е единствена. От октомври 2017г. той заема поста на зам. председател на финансовия регулатор. Атанасов оглавяваше НАП в кабинета „Борисов2” , а по време на „Борисов3” бе зам. финансов министър.

От предложилите го от АТАКА изтъкват, че той има 20 годишен професионално развитие и придобит опит изключително ценен управленски опит.

ДА!!! БОЙКО АТАНАСОВ Е ПРИДОБИЛ МНОГО СЕРИОЗЕН ОПИТ ДА ПРИКРИВА ФИРМИ и ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА, ПРИБЛИЖЕНИ НА ВЛАСТТА и ДА РЕКЕТИРА и ПРЕСЛЕДВА фирми и граждани, които съответната власт ПОРЪЧВА.

Всички лица назначавани на високи постове са лица извършили длъжностни престъпления с цел облага и източване на европейски пари и бюджетни средства. В случая освен горното като шеф на НАП е укривал фирми, които източват ДДС и укриват данъци. Същият е направил данъчна проверка и срещу другият за който има многократно подадени сигнали, но се прикрива от прокуратура, НАП, ГДБОП, ДАНС, Сметна палата и др. контролни институции, а именно бившия кмет на Община Ботевград- Георги Георгиев.

През 2014г. СМЕТНАТА ПАЛАТА установява нарушения при финансиране на строителството на новата спортна зала в гр.Ботевград.

ИНВЕСТИТОР на това строителство е БРАТЪТ на СЪПРУГАТА на БОЙКО АТАНАСОВ.

Кредитът за изграждане на обекта е 2 000 000 лева в бюджета на община Ботевград за 2012г.

cbrelatedarticle count="2" /}

Кметът –вече бивш ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ, обаче е подписал договори и поел ангажименти за 2 715 086 лева.Част от парите, които са преведени от държавата за спортната зала, са отклонени за други дейности. Поискани са допълнителни средства, които също са предоставени. Отчетът за разхода на средствата не е предоставен нито на Министерството на финансите, нито на Сметната палата. Оферти по различни договори за възлагане на обществени поръчки са събирани преди да бъде назначена комисията, която е трябвало да ги приеме и да ги одобри.

По време на работата на Бойко Атанасов като шеф на НАП и шеф на ТД на НАП-София град са подадени много жалби за прикриване на определени фирми и източване на ДДС. Една от тях е фирма (посочва се името на фирмата и ЕИК на фирмата).

За тази фирма има съставен ревизионен акт с № 291000295 от 11.05.2011г., ВЛЯЗЪЛ В СИЛА за сумата от

11 679 009 / или около 12 милиона без лихви/ с лихви към 2019г сигурно са станали над 20 милиона и по който НЕ Е СЪБРАН нито един лев.

Ето каква личност ще бъде назначен за шеф на КФН. Разследвано лице, което ще разследва САМ СЕБЕ СИ.

В пр.пр. №903 от 2017г. , по описа на Специализираната прокуратура са посочени и други фирми.

ДИКТАТУРАТА В БЪЛГАРИЯ Е НАЛИЦЕ!!!

ПРЕСЛЕДВАНЕТО И РЕКЕТА НА ГРАЖДАНИ ПОДАВАЛИ СИГНАЛИ СЪЩО Е НАЛИЦЕ!!!

МАФИЯТА Е ВНЕДРЕНА В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ, КОЕТО Е МНОГО ПРИТЕСНИТЕЛНО ЗА СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА.

ОЧАКВАМ БЪРЗА РЕАКЦИЯ ПО СИГНАЛА!!!

ОЧАКВАМ ДА БЪДА ПОТЪРСЕНА И ИЗСЛУШАНА ПО ТОЗИ СИГНАЛ!

 

адвокат Мария Колева

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

 ***

Сигналът е изпратен до редакцията ни днес, 15 март.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...