Цветанов в стола на Радев - качи се на Ф-16 - 24novini.bg

Цветанов в стола на Радев - качи се на Ф-16

15.03.2019 | 22:00
(0 гласа)

Американската компания, производител на Ф-16 - "Локхийд Мартин", показа на депутати как „вървят“.

 

Депутатите имаха възможност да се качат в симулатора и да се запознаят с оперативните възможности на изтребителя, за който в момента българското правителство преговаря.

 

В стола на Ф-16 се качи и председателят на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов. Освен че изпита новия Ф-16, по своеобразен начин Цветанов седна в стола на президента Радев, който е беше шеф на българските ВВС преди да поема поста на държавен глава.

След това Цветанов изрази задоволство от Ф-16 и заяви, че успешните преговори за изтребителите ще са от полза и на двете страни. Той очаква още този юли Народното събрание да ратифицира договора за доставка.

 

„Днес лично се убедих, че самолетът F-16 Блок 70 разполага с най-модерната технология и неговото придобиване ще задълбочи стратегическото ни партньорство със САЩ за десетилетия напред и ще направи армията ни напълно интегрирана с изграден капацитет, съответстващ на НАТО“, написа в социалната мрежа Цветанов.

От американската компания обявиха, че ако договорът бъде подписан до това лято най-ранният срок за доставка на изтребителите е след 4 години.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...