Фандъкова: През април приключваме с "Графа" (видео) - 24novini.bg

Фандъкова: През април приключваме с "Графа" (видео)

През февруари снимахме възобновяването на ремонта на "Графа", Фандъкова днес заяви, че през април улицата ще е готова 24новини.бг/ Мария Йорданова
Айтен Кордова 14.03.2019 | 15:50
(0 гласа)

"През месец април се очаква да приключат ремонтите по ул. "Граф Игнатиев", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.  Това е шестият обявен от нея краен срок за финал на ремонтите. През февруари 24новини.бг показа, че ремонтите на пл. Славейков бяха възобновени, а днес кметицата потвърди, че вероятно най-накрая през месец април улицата ще е готова.

 

"Спирането на ремонта е свързано предимно с времето, в момента се работи активно", допълни кметът.

Относно ограничителите, наричани от хората "перки от акули", тя добави, че трябва да има такива елементи заради безопасността на хората.

"За всички е ясно, след инцидентите, че тези ограничители действително предизвикват недоволство не само по естетически причини, защото там вече вкусовете са различни, но и от гледна точка на безопасност", заяви Фандъкова. 

За седмица двама души пострадаха от ограничителите на столичната улица „Граф Игнатиев“, чийто ремонт продължава. 

На 11 март възрастен мъж падна и си удари лошо главата именно в една от "перките".

Предходен инцидент с възрастна жена се случи на 1 март, когато жената си пукна кост на ръката и си счупи носа също на "перка" на "Графа".

Днес Йорданка Фандъкова посочи, че "всяко препятствие е риск за гражданите и че е важно да се намери най-доброто решение".

Във връзка с излязлата информация, че Столична община

ще изтегли безлихвен заем, за да довърши ремонта на "Графа" и на градинката "Кристал", Фандъкова заяви, че това няма да се случи. 

„Факт е, че когато изпълняваме големи европейски проекти,  се налага във времето на верификация на разходите да се правят такива вътрешни заеми, които да позволят на общината да си плати задълженията на изпълнителите. За радост междинните плащания на ОП „Региони в растеж“ бяха възстановени, верифицирани са разходи, платено е актуваното до този момент на изпълнителя, така че не се налага този доклад да продължава и зам.-кметът го изтегля“, обясни казуса кметицата Йорданка Фандъкова.

Припомняме, че на 8 март столичани си направиха плаж на "Графа",

за да иронизират темповете на ремонта и обещанията на общината, че всичко ще е наред, а снимката им бе споделяна от хиляди потребители в мрежата.

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...